FAQ

Wat fijn dat je de moeite neemt om hier te kijken! Ik geef antwoord op allerlei vragen die ik regelmatig ontvang via e-mail, Instagram of bij workshops. Kijk of jouw vraag er ook bij staat en misschien ontdek je zomaar ander leuks over mijn werk. Staat jouw vraag er niet bij, mail me dan gerust.

Prijzen

De muurtekeningen verdeel ik grofweg onder in de types Eyecatcher, Collage, Story en muurtekeningen waarin ik kleur gebruik. De prijzen voor particulieren zijn inclusief BTW en bekijk je hier. Mijn zakelijke tarieven kun je hier bekijken.

Illustraties komen in allerlei vormen en variaties, maar grofweg kan je hierbij denken aan (persoonlijke) posters of een productlijn van illustraties.  Illustraties als poster (A3/A4) maak ik vanaf €350,-. Illustraties voor een hele productlijn (zoals een stationary rondom geboorte/ trouwen of illustraties voor een kleine onderneming) zitten rond € 750,-. Deze prijzen zijn gemiddeld en voor particulieren inclusief BTW en voor bedrijven exclusief 21% BTW. Bekijk hier alle informatie over mijn illustraties.

De kleine lettertjes:

Fijn om zaken en afspraken goed en duidelijk met elkaar overeen te komen. Absoluut niet mijn favoriet, maar wel het eerste dat ik communiceer, zodat onze samenwerking meteen onder duidelijke afspraken tot stand komt.

Ik schreef twee variaties:

  1. Lees hier mijn Algemene voorwaarden Zakelijk
  2. Klik hier voor mijn Algemene Voorwaarden Consumenten (zowel muurschilderingen als workshops)

Ten eerste: yes, leuk dat je zo enthousiast bent over mijn werk!

Er zijn 2 situaties:

1. Je bent Interieurstylist of aangewezene in een bedrijf (of thuis de stylist) en wilt mijn beelden gebruiken in je moodboard om specifiek mij als interieurartiest bij je klant / baas voor te stellen. Met vermelding erbij en zonder online publicatie, zeg ik alleen maar: ga vooral je gang!

2. Je werkt voor de media en wilt een artikel of interview over mijn werk schrijven. In dat geval: neem even contact op met mijn team, dan kunnen we je na contact een perspakket toesturen.

In alle andere gevallen: mijn beelden én ontwerpen kan je niet vrij hergebruiken of plaatsen op andere online of fysieke plaatsen, zonder mijn toestemming. Op alle afbeeldingen (ook als je ze vindt op Pinterest / Google / enzovoort) rust Auteursrecht. Vermelden, taggen of noemen als inspiratie, maakt hierop geen uitzondering. Check het altijd even bij me! Ik schreef er een (leesbaar) artikel over om dit duidelijker te maken, leuk nu je zover bent, als je die ook even leest.

(Live) Workshops

Heb je interesse in een van mijn live workhops? Nieuwe data plaats ik altijd op mijn website, maar ik snap dat je niet dagelijks naar me toe komt surfen. Maak het je makkelijk en meld je hier even aan voor Creatieve inspiratie. Als er nieuws is, zoals nieuwe workshops, deel ik dat hier. Kan je je mooi als eerste aanmelden voor de workshop alweer volgeboekt is.

Materialen & Werkwijze

Leuk dat je zelf ook wilt tekenen! Je kunt je hier gratis aanmelden voor het ontvangen van Creatieve inspiratie in je mailbox. Je ontvangt dan direct een lijst met tekenmaterialen die ik graag gebruik. Verder komen de materialen die ik gebruik steeds aan bod in alle online workshops. Alvast een tip over een lekker laagdrempelig en compact waterverfsetje dat ik gebruik, dat is deze.

Kies vooral een tekenboekje dat jou aanspreekt. Om je op gang te helpen schreef ik hier wat mijn favoriete sketchbooks zijn. Een goude oude waarin ik ooit begon en die ik nog steeds ontzettend fijn vind, is dit Moleskine Aquarel sketchbook. Ik link je even naar de pocketsize (hiervoor krijg ik een hele kleine bijdrage) maar dan wel naar het sketchbook met de binding op de lange zijde. Let op, want de andere pocketsize heeft binding op de korte zijde, zie is juist fijn als je landschappen wilt tekenen. Ben heel benieuwd hoe jij zo jouw favoriete mobiele tekenatelier gaat samenstellen!

In deze video vertel ik hoe een muurtekening tot stand komt en laat ik zien welke stiften ik gebruik voor deze muurtekening. Dit zijn stiften van Uniball, maar je kunt ook acrylstiften van Edding of Molotow gebruiken. Kies vooral welke kleuren, stiftdiktes en kwaliteit jou aanspreken. Voor het tekenen op tegels kun je ook de stiften van Uniball gebruiken, maar houd er rekening mee dat je tekening niet watervast is. Ik gebruik hiervoor speciale sterke verfmarkers.
Mijn beamer is er een van Epson, deze is inmiddels al ‘oud’. Wat is vooral belangrijk? Dat je ontwerp vergroot wordt geprojecteerd. Aangezien dat de basis is van de functie van beamers, blijkt dat het niet zo spannend is welke je gebruikt en kan ik je dus geen specifiek merk of type adviseren; je zit niet zo snel fout!
Om te beginnen is het goed om te weten dat ik al 10 jaar als ondernemer werk. Daarin zit een belangrijk deel, niet alleen goed kunnen tekenen of creatief zijn. Een ander belangrijk deel is marketing: laat de wereld zien wat je doet en welke boodschap je wilt vertellen. Doen, maken, laten zien is het allerbelangrijkste. Wil je een workshop geven? Geef een workshop. Wil je goed worden in waterverf? Leer het en breng dat in beeld. Laat jouw stijl zien, waarin onderscheid jij je?
Lees in dit blog mijn 6 tips om te starten als creatief ondernemer. En lees in dit interview – helemaal onderaan – mijn tips voor vers tekentalent.
Ik teken het liefst zo lang mogelijk rechtstreeks op papier. Ik gebruik een scanner om mijn illustraties te digitaliseren. Hierop volgt altijd een zo eenvoudig mogelijke nabewerking in Photoshop, want de lijnen en kleuren komen met een scan nooit zo krachtig overeen met de werkelijkheid. Het programma heb ik mijzelf aangeleerd over de jaren, met tutorials en aanvullend door enkele extra lessen tijdens mijn opleidingen.
Leuk dat je mijn beeld zo mooi vindt! Neem even contact op als je interesse hebt in het herplaatsen ervan. Als wij vooraf geen contact hebben gehad waarbij je mijn uitdrukkelijke toestemming voor een gebruiksdoel hebt gekregen, dan heb je ook geen wettelijk recht om mijn beeld te gebruiken. Ik schrijf er hier meer over, maar je kan je ook elders op internet of in boeken uitgebreider verdiepen in de Auteurswet.