Karlijn van de Wier

 

Over Karlijn

Hey, ik ben Karlijn en ik teken jouw muren vol en maak je enthousiast om jouw sketchbook te vullen. Kale wanden en witte bladzijdes zijn namelijk maar saai. Zeker nu je weet dat ze kunnen stralen met sfeervolle, handgemaakte illustraties.

Tekeningen op muren, in boekjes en op alles wat groot is
Dat is wat ik het liefste doe en waar ik het best in ben: mijn omgeving mooi tekenen door muren aan te pakken én mijn omgeving vastleggen in mijn sketchbook. En dat deel ik met jou via mijn muurtekeningen en workshops!

Naast muren en boekjes teken ik voor magazines. Of daar waar jij een illustratie wilt: op een geboortekaartje, maar ook een beursstand of je auto. Wordt het inderdaad zo groot, dan noem ik dat XL-illustraties en werk ik met prints. Ook die regel ik voor je, namelijk via mijn broer Jeroen. En mocht je groot willen, maar wel rechtstreeks op de muur getekend, dan tekent hij als ervaren ontwerper met mij mee.Tekeningen over het dagelijks leven
Mijn tekeningen gaan vaak over het dagelijks leven: recepten, reisjes, planten en kopjes koffie. of saaie dingen zoals elektriciteit en leidingen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat alles mooi is als je het tekent. Je zal zien dat ik een beetje ‘vroeger’ in een illustratie erg charmant vind, zoals oude gebouwen en oma-lampen. Voor ondernemers vind ik het te gek om de bedrijfsgeschiedenis op te tekenen: een geweldige beeldende samenvatting met een vleugje nostalgie.

Mijn dagelijks leven in tekeningen
Via mijn sketchbook volg je mijn dagelijks leven. Naast illustrator, auteur, ondernemer en ‘tekenjuf’ ben ik ook vriendin van Arjan en sinds 2019 mama van Abel. Samen wonen wij in Tilburg. Over van alles wat ik meemaak teken ik in mijn boekje met pen en waterverf. Van bezoekjes aan pittoreske dorpjes en lekkere lunches tot mijn vertrapte schoenen en een koffiecafé. Ja, kopjes koffie drinken vind ik nou eenmaal ultiem gezellig. Hét moment om laagdrempelig je bakkie, de taartetalage of de inboedel na te tekenen. Moet je eens doen, want tekenen hoeft allemaal niet zo groot en moeilijk.Tekentips en illustraties: van jouw keukentafel tot in Abu Dhabi
Sinds 2010 ben ik creatief ondernemer en sinds 2015 geef ik tekenworkshops en tekentrips door Nederland en Europa. Mijn illustraties gaan de wereld over (soms vlieg ik zelf mee) en verschijnen zo van Tenerife en Portugal tot in Abu Dhabi. Ga je kijken als je daar bent?

Creatieven op Aruba en in de VS oefenen handlettering met mijn boek Letter Journal (2017) en dat is natuurlijk te gek! Ik bereik jou ook graag als je enthousiast, met gemak en plezier wilt leren tekenen. Mijn gratis tekentips ontvang je als Creatieve Inspiratie in je mailbox of krijg je in live en online workshops. Ben jij al begonnen met het vullen van je tekenboekje of mag ik je helpen starten?

Ik leer je tekenen, ook als je (vindt dat je) het niet kan
Wil jij leren tekenen? Mooi, dan hoop ik dat je meedoet aan mijn doel; iedere creatieve die een tekenboekje wil vullen, inspireren met makkelijk toepasbare tekentips en enthousiaste begeleiding. Ik maak tekenen heerlijk haalbaar voor je, zodat je eindelijk dat begin maakt, enthousiast bent om het af te maken én tevreden naar het resultaat kijkt.

Een muur vol sfeervolle kunst die iedereen snapt
Heb je een saaie lege muur? Ik hoop dat je vanaf nu aan mij denkt en me een berichtje stuurt. Verder hoop ik ieder jaar een tof internationaal project met mijn broer aan mijn portfolio toe te voegen. Heb jij hét project voor ons voor komend jaar, dan lees ik je plan graag!