Workshops ontspannen leren tekenen


Een goed gevuld sketchbook of een handgetekende poster, maakt jouw binnenste daar ook sprongetjes van? Alleen maar dat stuk papier, dat met wat aandacht, pen en waterverf een heel dierbare plaat wordt die jouw leven sfeervol vangt!

In mijn workshops krijg je veel frisse tekentips op enthousiasme: ik leer je tekenen vanuit de sprankel die je voelt om te starten met tekenen en je tekent lekker waar je zin in hebt. Geen klassikale start aan elipsen of stillevens. Wat wel? Workshops over hippe onderwerpen en jouw alledaagse leven. Teken iets gewoons en het wordt bijzonder. Sfeer is belangrijk, zowel in je tekening als de workshoplocatie: mijn live workshops zijn op prachtige sfeervolle plekken, of maak het thuis aangenaam met een online workshop begeleid door thee en kaarsjes :)

Vroeger tekende ik serieus veel en pas veel later volgde ik enkele (online) tekenworkshops, maar ik leerde het vooral mezelf. Tekenen doe ik vrijwel altijd met pen en waterverf. Mijn tekentips voor jou komen uit een pot vol enthousiasme en ik geef jou de tips die mij snel hielpen aan de grootste opdrachten.

I know, je kan niet tekenen. Dat heb ik nog nooit eerder gehoord ;) Wil je het graag? Spreekt het je aan? Zullen we het dan gewoon doen? Als jij weet dat je het wilt, dan zorg ik dat je een fijne workshop hebt en minstens één tekentip krijgt waar je echt iets aan hebt. Zo, dat jij tekent vanuit wat jij wél blijkt te kunnen.

  • Weer of meer wilt tekenen
  • Tekenen wil leren, maar dan op een laagdrempelige manier
  • Je herinneringen wilt vastleggen op de fijnste manier
  • Een zalig uitje zoekt voor jezelf of als cadeau iemand mee uit wil nemen
  • Wil tekenen vanuit enthousiasme en een sprankel
  • Iets moois wilt maken voor in je interieur
  • Een start wil maken met een nieuwe hobby
  • Houdt van mooie ruimtes en goede sfeer

Vooraf materialen kopen is voor een live workshop niet nodig. Alles wat je nodig hebt is aanwezig (tenzij anders vermeld). Ter plekke kun je populaire materialen kopen, zoals mijn favoriete tekenpennen, de waterbrushpen of mijn boek. Betalen kan met pin. Toch vooraf materialen kopen of lekker online aan de slag? Meld je aan voor Creatieve inspiratie en ontvang een materialenlijst of volg de online workshop over Tekenmaterialen met tips over welke materialen en gebruik ervan.

Samen op pad? Superleuk! Kom je alleen? Je bent toch niet de enige ;) Het gaat om lekker maken, uiteindelijk zit iedereen met zijn ogen op zijn tekening en ontstaan er als vanzelf fijne gesprekken. Ben je nog jong en wil je meedoen? Je bent heel welkom vanaf een jaar of tien samen met een volwassene.

Online workshops

Ik volgde bij Karlijn de workshop handlettering online. Hoewel er genoeg boeken over handlettering bestaan,waar ik ook de nodige van heb, vind ik deze workshop echt een aanrader. De opbouw van de cursus, het feit dat je er werkelijk alles leert en de manier waarop Karlijn het brengt (niet alleen praktisch maar ook erg gezellig, met humor en mentale support) maken dat ik heel tevreden op de workshop terugkijk en me verheug op meer online workshops.

Nicole

Ik heb net de online cursus tekenmaterialen afgerond. Karlijn heeft echt een hele prettige stem en manier van doen om naar te kijken en luisteren. Er klinkt iets geruststellends in haar stem en uitleg door, waardoor ik over de drempel durf om gewoon te beginnen. Echt heel fijn!

Djoeke

Een laagdrempelige inspirerende cursus waar niet zo zeer de nadruk ligt op technieken, maar op hoe jij een passende manier vindt zodat jij die technieken kan gaan toepassen. Mijn zelfvertrouwen heeft het juiste zetje gekregen om weer lekker creatief te zijn.

Charlotte

Vorig jaar ben ik gestart bij Karlijn met een online workshop handletteren. Heerlijk in mijn eigen tempo en op de momenten die mij uitkwamen hiermee aan de slag gegaan. Op de video’s geeft Karlijn duidelijke uitleg, geïllustreerd met veel voorbeelden. Met deskundige en vooral persoonlijke tips weet ze je iedere keer weer een stukje verder te helpen en uit te dagen. Geen schoolse tekenlessen maar in een heerlijke ongedwongen setting gaan tekenen! Voor iedereen die lekker creatief bezig wil zijn een aanrader!

Sabine

Wauw wat een toffe online cursus was dit! Karlijn legt alles heel helder uit in leuke filmpjes. Ze is een prettige, gezellige verschijning om naar te kijken en luisteren en ze praat makkelijk. Het was een feestje om de filmpjes te bekijken! Ik ga nu zelf lekker veel oefenen in de hoop dat ik qua creaties een beetje in de buurt van Karlijn kom ;-). Ik vind het heel leuk om workshops te volgen maar dit was ook erg fijn omdat het nu in mijn eigen tijd kon. Lekker op mijn gemak in mijn eigen tempo. De cursus is heel uitgebreid en alles is ook nog eens terug te kijken. Kortom een dikke aanrader!! Lieve groetjes Chantal – Sjantietop –

Sjantietop

Een hele fijne cursus! en vooral een ideale aanvulling op haar boek. Ik vond het super om de cursus online te volgen, in mijn eigen tijd en tempo. Karlijn haar uitleg is zo heerlijk duidelijk dat je al snel mooie letters kan maken! Thanks Karlijn voor mij krijg je 5 sterren! Ga zeker je volgende cursussen volgen.

Sandra

Er zit lekker tempo in de filmpjes, maar toch zit de uitleg ook boordevol informatie en doordat ik zelf de snelheid kon bepalen, was dit goed te volgen en voelde het niet als een overload! Naast alle interessante dingen die ik over handletteren, letters, composities en materialen heb geleerd, heb ik vooral heel veel plezier ervaren en heeft Karlijn me geholpen om eindelijk de drempel over te stappen: gewoon doen, want “Done is better than perfect”!

Jara

Superleuke en leerzame workshop! Ben ook kritischer naar mijn materialen gaan kijken, want ja ik heb ook bakken vol. Ik vond het heel inspirerend en ga zeker nog eens een workshop volgen!

Marianne

Ik heb bij Karlijn de online workshop handlettering gevolgd! Ik kijk er met heel veel plezier op terug en heb er een nieuwe hobby bij 🙂 De video’s zijn heel duidelijk en leuk om te zien, net of ze echt naast je zit om je nieuwe letters en lettertypes te leren. Ik wacht met smart op de andere online workshops die gaan komen. Bedankt Karlijn!

Annika

Wat een fantastische e-course was dit! Ik heb enorm (mindful) genoten van het ‘rommelig’ proberen, zowel met de hand als op m’n iPad. De informatie en de ervaring die Karlijn deelt, is zowel analoog als digitaal goed te gebruiken. In relatief korte tijd leert zij anderen de basics van het handletteren en reikt ze handvatten aan om je eigen uitbreidingen te verzinnen en op te zetten. Dank daarvoor ik kan hier echt mee verder.

Annemarie

Onlangs deze fijne online cursus gevolgd. Ik wilde al tijden beginnen met tekenen (en waterverf), maar dacht steeds; ‘ik kan het niet..’. Door deze cursus kreeg ik veel meer inspiratie en dé tip van Karlijn; gewoon doen, begin gewoon met je creatieve leven! Ik kreeg veel tips over technieken, materialen en onderwerpen en nog veel meer. Super leuk!

Sandra

Live workshops

Wat een ontzettend leuke workshop was dit! Veel geleerd van Karlijn en lekker bezig geweest. Iedereen aan te raden die naar huis wil gaan met een flinke portie inspiratie en enthousiasme om thuis lekker mee verder te gaan!

Milou

Vorig jaar heb ik de workshop travel sketching gevolgd en het was heel erg leuk! Het was op een hele mooie locatie (villa Pastorie Tilburg) en ik heb toen fijne bruikbare tips van Karlijn gekregen! Karlijn is heel enthousiast in haar vertellen en ze maakt ook de meest mooie tekeningen in haar schetsboekjes en ze zorgen voor veel inspiratie! Je wordt direct helemaal enthousiast om meteen aan de slag te gaan en helaas is dan ook de workshop snel weer voorbij!

Marleen

Een zeer inspirerende workshop waar vooral het plezier in tekenen centraal staat!

Monique

Afgelopen zaterdag een super leuke workshop ‘Recipe drawing’ gevolgd van de enthousiaste Karlijn van de Wier. Prachtige locatie; in de Intratuin in Tilburg. En een hele leuke, niet te grote groep, waardoor veel persoonlijke aandacht! Enorm veel inspiratie opgedaan en goeie tips gekregen. Helaas veel te snel voorbij! Eerder ook al de ‘tekenmaterialen online’ van Karlijn gevolgd en daarna mijn creatieve leven uitgebreid! Ik ga zeker nog eens een workshop bij je volgen Karlijn!!

Sandra

Was echt geweldig! Zelfs mijn moeder heeft angst om te tekenen overwonnen

Janneke

Afgelopen zaterdag een zeer inspirerende en erg leuke workshop gehad. Goede tips meegekregen en de locatie maakte het helemaal af! Karlijn neemt ook goed te tijd om je persoonlijk te helpen.

Eefke

Geweldige cursus! Altijd zin gehad in tekenen maar ik durfde het niet zo goed op te pakken (heb er ook een jaar over gedaan) want zo goed kan ik het niet, maar vind het wel erg leuk. Karlijn heeft me enorm geïnspireerd en haar cursussen zijn zo laagdrempelig. K heb helemaal de smaak te pakken. Mooie locatie, gezellige sfeer en veel geleerd. Superleuke ontspannende dag gehad. Heb ook gelijk de Travel drawing gedaan.

Sabine