Workshops

Live

Volg een workshop live bij mij en krijg gericht en persoonlijke tekentips. Beleef daarnaast een fijn uitje, want ik ga altijd voor een mooie, sfeervolle locatie, een ongedwongen huiskamersfeer (en gezellige kopjes thee en koffie).

Online

Leren tekenen op je eigen moment en tempo? Volg een workshop online. Zet me op repeat zo vaak je wilt, kijk ongegeneerd mee over de schouder van een illustrator en leer tekenen terwijl je doucht.

Een paar uur aandacht geven aan papier, een pen en wat waterverf en je hebt gewoon zélf een afbeelding gemaakt. Een plaat die een onderwerp vangt waarvan jij de kleuren zo prachtig vindt, of waar je zulke fijne herinneringen aan hebt.
Zo’n heerlijk gevuld sketchbook, word jij er ook zó blij van? Een plat stuk papier waarin zoveel aandacht zit, altijd mooi, omdat iemand iets heeft gemáákt. Ik voel me verrukt als ik ze zie van anderen en wenste altijd dat ik ooit zoiets kon hebben. Sinds 2014 teken ik weer en inmiddels heb ik er een stuk of 10. Dat wil ik voor jou ook: niet persé 10 sketchbooks, wél de gewoonte om een pen op te pakken en iets te máken!

Waar mijn tekentips vandaan komen

Tekenen doe ik vrijwel altijd met pen en waterverf. Ik tekende vroeger veel, volgde de laatste jaren een paar online tekenworkshops en kreeg enkele tekenlessen bij mijn opleiding Interieurstyling, maar heb het verder vooral mezelf geleerd. Ik ben dus geen formele tekendocent, maar geef jou tekentips die mij snel verder hielpen aan de grootste opdrachten en tips die ik bij jou vind passen.

Hoe ik jou leer tekenen

In mijn workshops krijg je veel frisse tekentips én kom ik bij je voor persoonlijke tips bij jouw tekening. Dat gaat op enthousiasme: ik leer je tekenen vanuit de sprankel die je voelt om te gáán tekenen én je tekent lekker waar jij zin in hebt. Geen klassikaal begin aan een stilleven met appel. Wat wel? Ik geef workshops over hippe en doodgewone onderwerpen, die wij bijzonder gaan tekenen. Sfeer is belangrijk, zowel in wat je op je vel tekent als waar we zitten. We halen het beste uit wat jij op dat moment kan maken!

Leuk, maar ik kan niet tekenen

I know, je kan niet tekenen. Dat heb ik nog nooit eerder gehoord ;) Wil je het graag? Spreekt het je aan? Zullen we het dan gewoon proberen? Als jij zeker weet dat het je leuk lijkt en je wilt, dan zorg ik dat je in ieder geval een fijne workshop hebt en minstens één tekentip krijgt waar je echt iets aan hebt. Zo, dat jij vooruit gaat vanaf wat jij allemaal wél blijkt te kunnen tekenen.

Dit is iets voor jou als je:

 • Weer of meer wilt tekenen
 • Tekenen wil leren, maar dan op een laagdrempelige manier
 • Je herinneringen wilt vastleggen op de fijnste manier
 • Een zalig uitje zoekt voor jezelf of als cadeau iemand mee uit wil nemen
 • Wil tekenen vanuit enthousiasme en een sprankel
 • Iets moois wilt maken voor in je interieur
 • Een start wil maken met een nieuwe hobby
 • Houdt van mooie ruimtes en goede sfeer

Tekenmateriaal kopen

Vooraf materialen kopen is niet nodig. Alles wat je nodig hebt is aanwezig (tenzij anders vermeld). Ter plekke kun je enkele populaire materialen kopen, zoals mijn favoriete tekenpen, de waterbrushpen of mijn boek. Betalen kan alleen met pin. Toch vooraf materialen kopen? Meld je aan voor Creatieve inspiratie en ontvang direct mijn materialenlijst of volg de online workshop over Tekenmaterialen!

Wat krijg je?

 • Tekentips die bij jóu passen
 • Een potlood, gum, mooi tekenpapier
 • Werkmateriaal ter plekke
 • Een drankje en iets lekkers
 • Een ontspannen tekenhouding
 • Jouw tekening mee naar huis

Locaties

Mijn locaties kies ik op sfeer. Ik houd van mooi, dus waarom zou je er niet ook in gaan zitten? Het gaat erom dat je lekker comfy zit in een mooie ruimte met een bakkie thee, iets lekkers en een ongedwongen gevoel. Mooie plekken waar ik o.a. mijn workshops geef:
 

Heerlijk licht en comfortabel zitten in het tuincafé van Intratuin Tilburg
Ontspannen tekenen in de huiskamer van Villa Pastorie Tilburg

Workshopspullen staan klaar bij Dille & Kamille

Kom samen of alleen

Samen op pad? Superleuk! Kom je alleen? Je bent toch niet de enige ;) Het gaat om lekker maken, uiteindelijk zit iedereen met zijn ogen op zijn tekening en ontstaan er als vanzelf fijne gesprekken. Ben je nog jong en wil je meedoen? Je bent heel welkom vanaf een jaar of tien samen met een volwassene.

Workshop vol of die dag al bezet?

Is je workshop naar keuze uitverkocht? Klik op ‘zet mij op de wachtlijst’, je krijgt vanzelf bericht als deze opnieuw wordt gepland of er plek vrij is gekomen. Wil je op de hoogte blijven van mijn workshopagenda, nieuwe workshops (én creatieve inspiratie ontvangen)? Meld je dan aan voor mijn Creatieve inspiratie zodat je workshopdata én tekentips krijgt in je mailbox.

Mijn workshop op jouw locatie

Kan dat? Natuurlijk kan dat! Jij regelt locatie en deelnemers, ik de werkmaterialen en de pret. Vrijgezellenfeest, jubileum of personeelsfeest? Noem het en ik kom eraan! Workshops duren 2,5 uur, zijn vanaf 10 personen of vanaf € 500,- (incl. BTW) voor particulieren. Prijs varieert bij hoger aantal deelnemers en reiskosten. Stuur jouw aanvraag naar info [at] karlijnvandewier.nl.

 
 

 • Gratis tekentips voor een creatief leven

  Je ontvangt maandelijks inspirerende tekentips, nieuwe workshopdata en een kijkje in mijn sketchbook. Start meteen met tekenen, want je krijgt zo direct mijn favoriete tekenmaterialen als boodschappenlijstje toegestuurd!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.