Workshops ontspannen leren tekenen


Een goed gevuld sketchbook of een handgetekende poster, maakt jouw binnenste daar ook sprongetjes van? Alleen maar dat stuk papier, dat met wat aandacht, pen en waterverf een heel dierbare plaat wordt die jouw leven sfeervol vangt!

In mijn workshops krijg je veel frisse tekentips op enthousiasme: ik leer je tekenen vanuit de sprankel die je voelt om te starten met tekenen en je tekent lekker waar je zin in hebt. Geen klassikale start aan elipsen of stillevens. Wat wel? Workshops over hippe onderwerpen en jouw alledaagse leven. Teken iets gewoons en het wordt bijzonder. Sfeer is belangrijk, zowel in je tekening als de workshoplocatie: mijn live workshops zijn op prachtige sfeervolle plekken, of maak het thuis aangenaam met een online workshop begeleid door thee en kaarsjes :)

Vroeger tekende ik serieus veel en pas veel later volgde ik enkele (online) tekenworkshops, maar ik leerde het vooral mezelf. Tekenen doe ik vrijwel altijd met pen en waterverf. Mijn tekentips voor jou komen uit een pot vol enthousiasme en ik geef jou de tips die mij snel hielpen aan de grootste opdrachten.

I know, je kan niet tekenen. Dat heb ik nog nooit eerder gehoord ;) Wil je het graag? Spreekt het je aan? Zullen we het dan gewoon doen? Als jij weet dat je het wilt, dan zorg ik dat je een fijne workshop hebt en minstens één tekentip krijgt waar je echt iets aan hebt. Zo, dat jij tekent vanuit wat jij wél blijkt te kunnen.

  • Weer of meer wilt tekenen
  • Tekenen wil leren, maar dan op een laagdrempelige manier
  • Je herinneringen wilt vastleggen op de fijnste manier
  • Een zalig uitje zoekt voor jezelf of als cadeau iemand mee uit wil nemen
  • Wil tekenen vanuit enthousiasme en een sprankel
  • Iets moois wilt maken voor in je interieur
  • Een start wil maken met een nieuwe hobby
  • Houdt van mooie ruimtes en goede sfeer

Vooraf materialen kopen is voor een live workshop niet nodig. Alles wat je nodig hebt is aanwezig (tenzij anders vermeld). Ter plekke kun je populaire materialen kopen, zoals mijn favoriete tekenpennen, de waterbrushpen of mijn boek. Betalen kan met pin. Toch vooraf materialen kopen of lekker online aan de slag? Meld je aan voor Creatieve inspiratie en ontvang een materialenlijst of volg de online workshop over Tekenmaterialen met tips over welke materialen en gebruik ervan.

Samen op pad? Superleuk! Kom je alleen? Je bent toch niet de enige ;) Het gaat om lekker maken, uiteindelijk zit iedereen met zijn ogen op zijn tekening en ontstaan er als vanzelf fijne gesprekken. Ben je nog jong en wil je meedoen? Je bent heel welkom vanaf een jaar of tien samen met een volwassene.

Online workshops

Wat is Karlijn toch een inspirerend mens! Niet te moeilijk denken en gewoon lekker flatsen! Love that word! Iedereen kan tekenen. Twijfel niet om deze cursus aan te schaffen, want it’s all worth the price! Karlijns woorden en tips zullen je door je boekje laten vliegen! Een Vijf sterren cursus; dat wil jij ook!

Jamie

Karlijn geeft door zeer inspirerende video’s goede tips hoe je een leuke nieuwe hobby kunt starten. Dit kan op elk moment van de dag, op vakantie, op een terras, op een fietstochtje noem maar op. In eerste instantie denk je dat kan ik nooit! Maar door de motiverende woorden als flatsen en niet preciezen helpt ze je over de drempel om gewoon te beginnen. (…) De ene keer lukt het beter dan de andere keer maar dit is inmiddels al mijn 3e workshop bij Karlijn en ik vind het nog steeds heel leuk en inspirerend! Bedankt Karlijn voor alle inspiratie en de steeds weer nieuwe input!

Anne-Marie

Ik volgde bij Karlijn de workshop handlettering online. Hoewel er genoeg boeken over handlettering bestaan,waar ik ook de nodige van heb, vind ik deze workshop echt een aanrader. De opbouw van de cursus, het feit dat je er werkelijk alles leert en de manier waarop Karlijn het brengt (niet alleen praktisch maar ook erg gezellig, met humor en mentale support) maken dat ik heel tevreden op de workshop terugkijk en me verheug op meer online workshops.

Nicole

Ontzettend leuke inspirerende workshop! Waar je direct mee aan de gang kunt gaan. Met de tips van Karlijn is mijn boekje meer gevarieerd en interessanter geworden. (…) Ik vond het echt verslavend om te doen en het ging me steeds makkelijker en vlotter af. (…) Karlijn hartstikke bedankt voor deze inspirerende workshop!
Ik heb genoten!

Marianne

Ik heb net de online cursus tekenmaterialen afgerond. Karlijn heeft echt een hele prettige stem en manier van doen om naar te kijken en luisteren. Er klinkt iets geruststellends in haar stem en uitleg door, waardoor ik over de drempel durf om gewoon te beginnen. Echt heel fijn!

Djoeke

Een laagdrempelige inspirerende cursus waar niet zo zeer de nadruk ligt op technieken, maar op hoe jij een passende manier vindt zodat jij die technieken kan gaan toepassen. Mijn zelfvertrouwen heeft het juiste zetje gekregen om weer lekker creatief te zijn.

Charlotte

Heerlijk laagdrempelige workshop die je vooral leert om niet zo te piet-lutten maar vooral pagina te vullen! En het resultaat is, als je de tips van Karlijn gebruikt, nog verdomd mooi ook! Zelfs als je denkt dat je het nog niet zo goed kunt…. Ik heb genoten! Nu nog even van foto’s maar straks gewoon lekker op locatie; mijn tas staat klaar!

Anja

Vorig jaar ben ik gestart bij Karlijn met een online workshop handletteren. Heerlijk in mijn eigen tempo en op de momenten die mij uitkwamen hiermee aan de slag gegaan. Op de video’s geeft Karlijn duidelijke uitleg, geïllustreerd met veel voorbeelden. Met deskundige en vooral persoonlijke tips weet ze je iedere keer weer een stukje verder te helpen en uit te dagen. Geen schoolse tekenlessen maar in een heerlijke ongedwongen setting gaan tekenen! Voor iedereen die lekker creatief bezig wil zijn een aanrader!

Sabine

Wauw wat een toffe online cursus was dit! Karlijn legt alles heel helder uit in leuke filmpjes. Ze is een prettige, gezellige verschijning om naar te kijken en luisteren en ze praat makkelijk. Het was een feestje om de filmpjes te bekijken! Ik ga nu zelf lekker veel oefenen in de hoop dat ik qua creaties een beetje in de buurt van Karlijn kom ;-). Ik vind het heel leuk om workshops te volgen maar dit was ook erg fijn omdat het nu in mijn eigen tijd kon. Lekker op mijn gemak in mijn eigen tempo. De cursus is heel uitgebreid en alles is ook nog eens terug te kijken. Kortom een dikke aanrader!! Lieve groetjes Chantal – Sjantietop –

Sjantietop

Een hele fijne cursus! en vooral een ideale aanvulling op haar boek. Ik vond het super om de cursus online te volgen, in mijn eigen tijd en tempo. Karlijn haar uitleg is zo heerlijk duidelijk dat je al snel mooie letters kan maken! Thanks Karlijn voor mij krijg je 5 sterren! Ga zeker je volgende cursussen volgen.

Sandra

Er zit lekker