v.a. 29 januari

Handlettering

(2 klantbeoordelingen)

95,-

Startdatum: woensdag 29 januari 2020

 • 18 video’s met oefeningen en opdrachten
 • Video’s beschikbaar via je mailbox op 29 januari, 5 en 12 februari
 • Kijk wanneer en zo vaak je wilt
 • Je hebt t/m 25 maart 2019 toegang tot de video’s
 • Leer letters tekenen, zodat je je eigen grafische posters maakt, persoonlijke kaartjes tekent, titels in je sketchbook maakt en tekst op je website origineel presenteert (redenen waarom ik mezelf leerde handletteren).
 • Inschrijving mogelijk tot de startdatum
 • Bij het plaatsen van de bestelling ontstaat een betalingsverplichtiging.
 • Tickets zijn niet inwisselbaar: bij verhindering kun je deze overdragen of doorverkopen aan iemand anders. De wettelijke bedenktijd van koop op afstand geldt niet omdat dit een dienst is in vrijetijdsbesteding op een specifieke datum en tijdstip.
Online
Categorie:

Video: over Handlettering

Hoi! Ik vertel over handlettering in magazines, op muren, ramen, tafels en kopjes en laat zien hoe ik handlettering gebruik.

Video: gratis eerste proefles

We gaan aan de slag met de basis voor heel veel van je volgende lettertypes: het verdikken van de blokletter, met een aantal belangrijke tips om deze mooi te krijgen én uitleg bij de lastige letters.

Omschrijving workshop

Zie je ze ook overal? Mooie letters op krijtborden en ramen? Misschien heb je het al eens geprobeerd, maar vind je dat je handschrift niet deugt of weet je niet waar te beginnen. Wil je toch graag mooie letters maken: hulp is nabij!

Soms is het net op een andere manier kijken naar teksten en letters, waardoor je ineens iets moois neer kan zetten: ik zet je aan tot tekenen en neem je in stappen mee door de wereld van Handlettering, zodat je je familie kan verrassen met een verjaardagskaart die wél persoonlijk en naar jouw smaak is, of kan vertellen over jouw persoonlijke kunst in huis (en zij vervolgens bij jou hun handletterverzoekjes neerleggen).

Als illustrator heb ik in korte tijd opdrachten met handlettering getekend voor een hoop mooie merken, zoals in magazines van Jumbo, op tv bij Eigen Huis en Tuin en op muren door heel Nederland (en zelfs op Tenerife bij Hard Rock Hotel!). Ik teken ook voor Hema, Hallmark en op tv voorvtwonen en bij vrijwel ieder project gebruik ik Handlettering.
én, last but not least: ik schreef een boek over Handlettering!

Die ervaring, plus ruim vier jaar van beginners en ontwerpers wegwijs maken in handlettering, heeft een schat aan tekentips opgeleverd. Simpele tekentips, handigheidjes, trucs en mijn werkwijze om je beeld vlot tot een succes te maken. Die deel ik nu met jou. Doe je mee?

Dit is iets voor jou als je...

 • Lekker met je handen iets wilt creëren
 • Op je eigen tempo wilt leren handletteren
 • Wilt leren hoe je een mooie compositie maakt
 • Met lettertypes je omgeving wilt decoreren
 • Wil leren werken met de insteek ‘done is better than perfect’

Wat leer je

Met de video’s kom ik lekker bij je in de huiskamer zitten via een schermpje: pak een kop koffie of thee erbij, dan gaan we samen aan de slag aan jouw eettafel! Kijk op de dag en het moment dat het jouw uitkomt en ga stap voor stap creatief bezig in je eigen tekenatelier.

Je volgt 3 modules vol inspiratie en tekentips voor het leven. Na deze 3 weken beheers je allerlei lettertypes en weet je hoe die te combineren tot persoonlijke posters of kaarten.
De workshop zit stampvol met alles wat ik van handlettering weet. Klaar om te starten?

Aanbevelingen

Vorig jaar ben ik gestart bij Karlijn met een online workshop handletteren. Heerlijk in mijn eigen tempo en op de momenten die mij uitkwamen hiermee aan de slag gegaan. Op de video’s geeft Karlijn duidelijke uitleg, geïllustreerd met veel voorbeelden. Met deskundige en vooral persoonlijke tips weet ze je iedere keer weer een stukje verder te helpen en uit te dagen. Geen schoolse tekenlessen maar in een heerlijke ongedwongen setting gaan tekenen! Voor iedereen die lekker creatief bezig wil zijn een aanrader! – Sabine van Bommel
Ik heb bij Karlijn de online workshop handlettering gevolgd! Ik kijk er met heel veel plezier op terug en heb er een nieuwe hobby bij 🙂 De video’s zijn heel duidelijk en leuk om te zien, net of ze echt naast je zit om je nieuwe letters en lettertypes te leren. Ik wacht met smart op de andere online workshops die gaan komen. Bedankt Karlijn! – Annika Latjes
Heb de online workshop handlettering van Karlijn gedaan. Kan m echt aanraden als je van handlettering je hobby wilt maken. Ze legt alles heel goed uit. Ik Ben fan!! – Heidy van de Vorst
Er zit lekker tempo in de filmpjes, maar toch zit de uitleg ook boordevol informatie en doordat ik zelf de snelheid kon bepalen, was dit goed te volgen en voelde het niet als een overload! Naast alle interessante dingen die ik over handletteren, letters, composities en materialen heb geleerd, heb ik vooral heel veel plezier ervaren en heeft Karlijn me geholpen om eindelijk de drempel over te stappen: niet meer alleen maar blokkeren en onzeker zijn, terwijl ik wel allemaal ideeën heb, heel graag wil tekenen, creaties wil maken etc. Nee, gewoon doen, want “Done is better than perfect”! – Jara Hilferink
Ik volgde bij Karlijn de workshop handlettering online. Hoewel er genoeg boeken over handlettering bestaan,waar ik ook de nodige van heb, vind ik deze workshop echt een aanrader. De opbouw van de cursus, het feit dat je er werkelijk alles leert en de manier waarop Karlijn het brengt (niet alleen praktisch maar ook erg gezellig, met humor en mentale support) maken dat ik heel tevreden op de workshop terugkijk en me verheug op meer online workshops. – Nicole du Prie

Let's do this

Meld je hierboven aan voor de workshop: als ik je betaling binnen heb, krijg je voor aanvang van de workshop automatisch een bevestiging (bestelling is betaald / verzonden) en bekijk je de video’s vanaf de startdatum tot de aangegeven einddatum, in de online omgeving van mijn website.

Letter journal: mijn boek over Handlettering

Wil je helemaal compleet zijn? Gebruik dan mijn boek Letter Journal bij het volgen van deze workshop. Hiermee heb je een volledig naslagwerk waarin alle stappen beschreven zijn, verrijkt met duidelijke en sfeervolle platen in mijn stijl. Tekst, foto’s en video: de perfecte combinatie om handlettering helemaal in de vingers te krijgen!

2 beoordelingen voor Handlettering

 1. Sandra (geverifieerde eigenaar)

  Een hele fijne cursus! en vooral een ideale aanvulling op haar boek.
  Ik vond het super om de cursus online te volgen, in mijn eigen tijd en tempo.
  Karlijn haar uitleg is zo heerlijk duidelijk dat je al snel mooie letters kan maken!
  Thanks Karlijn voor mij krijg je 5 sterren!
  Ga zeker je volgende cursussen volgen.
  Creatieve groet,
  Sandra

 2. Annemarie (geverifieerde eigenaar)

  Wat een fantastische e-course was dit! Ik heb enorm (mindful) genoten van het ‘rommelig’ proberen, zowel met de hand als op m’n iPad.

  De informatie en de ervaring die Karlijn deelt, is zowel analoog als digitaal goed te gebruiken. In relatief korte tijd leert zij anderen de basics van het handletteren en reikt ze handvatten aan om je eigen uitbreidingen te verzinnen en op te zetten. Dank daarvoor ik kan hier echt mee verder.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *