Mijn creatieve tekenworkshops bij Dille & Kamille

Enkele jaren geleden gaf ik al een workshop handlettering bij Dille & Kamille Antwerpen, maar dit is anders: twee nieuwe workshops als een heuse tour met 8 data gepland door heel Nederland. En dat bij een winkelketen die ik wel zó fantastisch vind, omdat die zo perfect aansluit bij mijn lifestyle en creativiteit.
Op 13 augustus deelde ik (en Dille & Kamille) op Instagram de aankondiging van mijn workshopaanbod. Binnen drie weken waren alle 120 plekken uitverkocht. Een geweldig compliment en een overweldigende tour!

Het gewone bijzonder tekenen

De Dille & Kamille lifestyle sluit ontzettend goed aan bij wat ik noem ‘het gewone bijzonder tekenen’. In mijn werk vind ik zwarte lijntekeningen die de werkelijkheid vangen vaak al prachtig. Gebruik ik kleur, dan is dit bij voorkeur ingetogen of subtiel toegepast. Een mooie vorm of een handgetekende lijn is vaak heel mooi op zich. Zo geldt dat ook voor mijn tekenonderwerpen: ik teken graag gewone, alledaagse dingen na. Een kopje thee, een verpakking van thee of alleen een champignon: geweldig om te vangen in lijnen. Gewoon, omdat alles leuk wordt als je het tekent!
De pure eenvoud van Dille & Kamille sluit hier ontzettend goed bij aan: in ons interieur heb ik ook liever weinig en vooral bezittingen die stralen. Eenvoudige maar goede spullen, echte materialen, goed doordachte vormen. Tekenen wat je (mee)maakt past hier erg goed bij en daarom kwamen mijn workshops in de inspirerende omgeving van de winkels geweldig tot hun recht!

Travel drawing: eenheid door kleurgebruik

In de nazomer tekenden 4 groepen workshoppers zomerse posters over de heerlijke vakanties die waren beleefd. Een prima manier om de reizen te herbeleven, ook voor mij! In deze workshops vond ik het mooi om aan deelnemers te leren dat je mooi eenheid in je beeld kan krijgen door je kleurgebruik. Want een ijsje, historische burcht en een blauwe zee, hebben visueel gezien niet altijd zoveel verband. Door over je hele poster een kleurenpalet terug te laten komen, ontstaat er een sfeervol geheel.

Recipe drawing: prachtige plaat door planning

Eind oktober gaf ik voor het eerst mijn workshop Recipe drawing, wat een succes was dat ook zeg! Door de voorgaande serie zat ik er lekker in en kwamen mijn workshoppers met geweldig smakelijke resultaten. Hier werkte de tip erg goed dat je voordat je begint een planning maakt van de gewenste elementen. Met een lijstje op papier en een grof schetsje (of inschatting in je hoofd) breng je eerst in kaart wat je allemaal kwijt wilt op je poster. Zo voorkom je dat de rozijnen uit je recept veel te groot staan afgebeeld ten opzichte van de appels, die je ook nog in je taart wilde verwerken.

Creatieve workshops-tours kun je met een gerust hart aan Karlijn overlaten! In 2018 heeft zij diverse recipe drawing en traveldrawing workshops gegeven in een aantal van onze Dille & Kamille vestigingen. Het resultaat: beleving in de winkels, mooie creaties en mensen die blij naar huis gaan. Karlijn is fijn qua communicatie en brengt een hoop enthousiasme met zich mee. Heel fijn samenwerken!” –
Karin, Dille & Kamille

De workshoptour en hoe enthousiast deze werd ontvangen was een geweldige ervaring en zeker voor herhaling vatbaar! Zou je een volgende keer ook (weer) meedoen?

Travel drawing: bekijk hier de actuele workshopdata
Recipe drawing: bekijk hier de actuele workshopdata