Zit je dan, lekker gesetteld met je splinternieuwe tekenboekje en pennetjes. Die spulletjes kopen was zo leuk, maar nu je ervoor zit om die eerste lijnen te trekken, lijkt het niet meer zo’n goed plan. Want what on earth teken je dan? Nou ja, ehm… alles?

Maar serieus, álles is leuk om te tekenen en alles is leuk als het eenmaal getekend is.
Het is iets met die handgemaakte lijn, wat magie geeft aan dat stuk papier voor je. En ja, dat geldt ook voor de wiebelige, sukkelige en scheve lijn. Uitzondering is de liniaal-lijn, die doet gewoon niks met je. Een kaarsrechte lijn is saai.

Weet je nog waarom je je ook alweer aangetrokken voelde tot tekenen? Dat handgemaakte! Dat het net niet helemaal klopt, dat het papier lekker ervan hobbelt, dat het uit jou komt. Wil je perfectie, maak dan een foto of een print. Wil je tekenen, omarm – en vier – dan het feit dat het nooit recht wordt!

 

 

  • Gratis tips voor een creatiever leven!

    Je ontvangt maandelijks mijn inspirerende tekentips, nieuwe workshopdata of een kijkje achter de schermen in je mailbox. En om goed te beginnen krijg je een lijst met mijn favoriete tekenmaterialen, zodat ook jij een vliegende start kan maken!
    Je ontvangt iedere eerste vrijdag van de maand inspiratiemail en soms wanneer er nieuws is. Je kunt je altijd gemakkelijk uitschrijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen: