Slimme verlichting; dat is best een wat abstracter onderwerp om goed en sfeervol te fotograferen en dus werd ik gevraagd om een illustratie te maken bij dit onderwerp. Een pagina vol in de oktober woonkrant van Kwantum. Zoals je misschien weet houd ik van details, maar toch ook wel van omvang maken met mijn tekeningen; op een hele pagina in een goed verspreide krant, ja hoor!

Lijnen, waterverf en digitale kleuren

Eerst komt de woonkamer tot stand in lijnwerk, zodat het perspectief er lekker bij loopt. Daarna heb ik het interieur gevuld met inrichting en lampen. Maar hoe vang je verlichting in lijnen en vlakken? Om te beginnen koos ik leuke armaturen, want misschien wist je het nog niet, maar ik vind lampen hele toffe interieuritems. De lampen haalde ik natuurlijk uit de folder zelf: zo zie je meteen hoe fijn ze het in een interieur samen hebben. En dan het schijnsel. Hierbij heb ik ge√ęxperimenteerd met digitaal kleuren en kleur in waterverf, waarbij we uiteindelijk kozen voor de laatste, handgemaakte uitstraling.
Geweldig waren de vormgevers die mijn illustratie en kleuren tot een mooi geheel maakten met de rest van de woonkrant. En die hand onderaan? Die is van mij, letterlijk, maar dan door mij getekend.

Vind je het ook zo gaaf om te zien dat een wat technischer onderwerp zo toch sfeervol in beeld kan komen? Ik word daar altijd blij van!