Privacy en Cookies

Wat goed dat je dit leest! Hier geef ik je zo goed mogelijk inzicht in hoe ik omga met het verzamelen en verwerken van jouw persoonsgegevens. Hier kom ik mee in contact met jou als gebruiker van mijn website of als klant van mijn diensten. Sinds 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ofwel de privacywetgeving. Omdat ik mijn producten en diensten aanbied en daarvoor persoonsgegevens verzamel, ben ik verantwoordelijk voor een juiste verwerking daarvan en geef ik je graag inzicht in hoe ik dat doe. Hieronder laat ik je per dienst en situatie zien welke gegevens ik wanneer verzamel, hoe lang ik deze bewaar en met welke partijen ik deze zonodig deel.

Laten we beginnen met mij. Ik zet zelf niet graag alles openbaar, omdat het niet nodig is en ik privacy wederzijds belangrijk vind. Onderstaande gegevens zijn het meest handig voor je om van mijn bedrijf te weten:

Karlijn van de Wier
Tilburg
KVK: 17271653
info@karlijnvandewier.nl

Laatst bijgewerkt: mei 2019

Persoonsgegevens die ik verwerk

Ik verwerk je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten, producten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van alle soorten persoonsgegevens die ik in het algemeen (dus niet standaard) in mijn bedrijf verwerk:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Persoonlijke foto
  • Bankrekeningnummer
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Gegevens over jouw activiteiten op mijn website
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt (bijv. via e-mail of telefonisch)

Gegevensverwerking per dienst

Je gegevens verzamel ik niet zomaar, maar gericht om iedere dienst goed aan je te kunnen aanbieden. Ik bewaar je gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de doelen waarvoor ik deze gebruik. Hoelang bepaalde gegevens worden bewaard is afhankelijk van de aard van de gegevens en waarvoor ik ze verwerk.

Reactie blogpost
Met het plaatsen van je reactie op een blogpost of een beoordeling van een workshop, ga je akkoord dat je naam en bericht wordt gepubliceerd op mijn website. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Wil je je bericht laten verwijderen, neem dan contact op.
Reacties die je achterlaat op een van mijn social media kanalen (Instagram of You Tube), worden overeenkomstig hun privacybeleid verwerkt.

Creatieve inspiratie mail
Je geeft je voornaam en e-mailadres op. Mailblue slaat daarbij ook je IP-adres op. Afmelden doe je gemakkelijk zelf via de knop ‘uitschrijven’ onderaan de mail. Je gegevens worden vanzelf verwijderd binnen 48 uur.

Contactformulier
Jouw bericht via mijn contactformulier of rechtstreeks via de mail, wordt verwerkt met Google G Suite, conform hun verwerkersovereenkomst. De gegevens die je actief verstrekt, zoals naam en e-mailadres, verwerk ik. Je bericht bewaar ik tot maximaal een half jaar na afronding van het mailcontact of project.

Illustraties
Via e-mail ontvang ik je e-mailadres en benodigde gegevens zoals telefoonnummer en evt. adres, die je zelf actief deelt. Na betaling blijft je rekeningnummer 7 jaar in mijn bedrijfsadministratie. Gegevens blijven bewaard gedurende looptijd project en maximaal een half jaar daarna.

Workshops & Online workshops / cursussen
Bij aankoop van een workshop / cursus via mijn webshop heb ik je voornaam, achternaam en e-mailadres nodig voor de bestelling en factuur. Voor een factuur op (bedrijfs)naam en adres, verstrek je zelf actief deze gegevens. Je IP-adres en rekeningnummer worden ook opgeslagen. Aaankoopgegevens verwijder ik eens per half jaar.

Live workshop: fotografie
Tijdens de live workshops kunnen foto’s worden gemaakt t.b.v. website / social media. Hiervoor zal ik voorafgaand toestemming vragen.

Online leeromgeving
Bij deelname aan online workshops & cursussen bewaar ik je e-mailadres t.b.v toegang tot de online leeromgeving en mailings over de cursus, gedurende de totale looptijd van de cursus en maximaal een half jaar daarna.

Muurtekeningen & XL-Illustraties
Wanneer je een prijsaanvraag via mijn website doet verzamel ik je naam, e-mailadres en woonplaats. Bij uitwerking van je aanvraag verwerk ik je factuuradres en adres locatie, telefoonnummer en rekeningnummer. Na levering van de muurtekening / XL-illustratie bewaar ik je persoonsgegevens tot maximaal een half jaar daarna.

Derde partijen

Ik verkoop je gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. In sommige gevallen werk ik samen met bedrijven die je gegevens verwerken. Met hen sluit ik een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van je gegevens. Ik blijf op die manier verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Derden waarmee ik onder andere samenwerk zijn:

Personal Assistant | Anne
Anne is mijn assistent, die inkomende e-mails beantwoordt en mailings opstelt via een aparte Google mailbox van mijn bedrijf en met Mailblue. Voor de uitvoering van een muurtekening verzamelt zij benodigde adresgegevens en een telefoonnummer.

Illustrator | Jeroen van de Wier
Bij (hulp bij) uitvoering van een muurtekening of voor levering van een XL-illustratie (print) door mijn broer Jeroen, deel ik je adresgegevens met hem. Via e-mail (en soms telefonisch) kan Jeroen feedback of akkoord vragen of contact over de levering opnemen.

Webbouw | Kees Lamper
Beheert mijn website en bijbehorende programma’s welke gegevens van je verwerken.

Boekhouding | Buro Bilan
Verwerking van mijn bedrijfsadministratie. Hierbij heb ik een bewaarplicht van 7 jaar. Buro Bilan verwerkt mijn inkomende en uitgaande facturen met gegevens die nodig zijn voor uitvoering van mijn dienst en / of levering van mijn product. Daarnaast verwerken zij rekeningnummers van waar betaling naar mij heeft plaats gevonden.

Leverancier XL-illustraties
Wanneer je een XL-illustratie (illustratie als grote print) via mij besteld, worden je adresgegevens gedeeld met onze leverancier die de interieurborden en interieurframes produceert, zodat het product vlot en rechtstreeks bij jou op locatie bezorgd kan worden.

Gsuite
E-mailprogramma van Google waarbij Anne en ik mailen vanuit het centrale info@ en mijn zakelijke e-mailadres.

Mailblue
Het systeem waarmee ik mailings zoals mijn ‘creatieve inspiratie mail’ verzend.

Yuki
Het boekhoudsysteem dat mijn boekhouder en ik gebruiken om mijn inkomsten en uitgaven te verwerken en belastingaangifte te doen.

Woocommerce
Het systeem op mijn website waardoor je in de webshop bij mij aankopen kan doen.

Mollie | Privacybeleid
Bedrijf dat betalingen via mijn webshop (zoals Ideal) verzamelt en vervolgens aan mij uitbetaalt.

IZettle | Privacybeleid
Het bedrijf achter mijn pinautomaat: betalingen tijdens workshops (voornaam /achternaam, rekeningnummer en e-mailadres bij afname bon) worden via hen aan mij overgemaakt.

Persoonsgegevens minderjarigen

Ik heb met mijn website en/of dienst niet de intentie om gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of een wettelijk vertegenwoordiger. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je ervan overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarig kind, neem dan contact met me op via info@karlijnvandewier.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Grondslagen

Om je persoonsgegevens te mogen verwerken, beroep ik me formeel op de volgende rechtsgronden:
Noodzakelijk voor uitvoering van de overeenkomst
zoals je adres om een muurtekening te komen maken.
Uitvoering van een wettelijke verplichting
bewaarplicht van mijn administratie voor de belastingdienst voor 7 jaar
Gerechtvaardigd belang
om mijn bedrijf gerichter af te kunnen stemmen op jou als klant.
Toestemming
zoals wanneer ik je toestemming heb om creatieve inspiratie naar je te sturen

Doelen

Je gegevens verzamel ik niet zomaar, maar gericht om mijn dienst goed aan je te kunnen aanbieden. Ik verwerk je persoonsgegevens met een of meer van de volgende doelen: (In cursief geef ik voorbeelden aan, het kan ook andere situaties betreffen.)

Het afhandelen van je betaling | Wanneer je iets koopt in mijn webshop
Verzenden van e-mails | Zoals mijn mail voor creatieve inspiratie of toegang rondom mijn online cursus
Om je te kunnen mailen of bellen wanneer dit nodig is om mijn dienstverlening goed uit te kunnen voeren | Om een muurtekening door te spreken, feedback te vragen op een illustratie of informatie te geven over een workshop.
Om je te informeren over wijzigingen van mijn diensten en producten | Als een workshop onverhoopt niet doorgaat
Om diensten en producten bij je af te leveren | Voor het bezorgen van een XL-illustratie bij je bedrijfspand
Om je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken | Bij online cursussen waar je die nodig hebt om bij de inhoud van de cursus te komen
Ik analyseer je gedrag op mijn website om deze daarmee te verbeteren en het aanbod van mijn producten en diensten af te kunnen stemmen op je voorkeuren. | Functionele & analytische cookies
Ik (mijn website, niet ik in persoon ;) ) volg daarnaast je surfgedrag over verschillende websites waarmee ik uiteindelijk ook mijn producten en diensten kan afstemmen op jouw behoefte. | Tracking cookies
Tot slot verwerk ik persoonsgegevens als ik daartoe wettelijk verplicht ben | Benodigde gegevens voor belastingaangifte

Hoe beveilig ik je persoonsgegevens?

Ik neem de bescherming van je gegevens serieus en neem steeds passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Heb je desondanks toch het idee dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met mij op via info@karlijnvandewier.nl.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, door mij over te laten dragen aan een ander / een organisatie, te corrigeren of permanent te laten verwijderen. Je toestemming voor gegevensverwerking door mij mag je rechtmatig intrekken. Tot slot mag je ook bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgevens.

Wil je bezwaar maken, heb je vragen, klachten of twijfels bij de verwerking van je persoonsgegevens rondom karlijnvandewier.nl, dan kun je contact opnemen met info@karlijnvandewier.nl. Je hebt daarnaast het recht je klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder: de Autoriteit Persoonsgegevens (autoriteitpersoonsgegevens.nl)

Neem je contact op rondom bovenstaande verzoeken?
Voeg dan een kopie toe van een geldig identiteitsbewijs, waarin je je pasfoto, paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart maakt ter bescherming van je privacy. Je krijgt zo snel mogelijk, maar binnen vier weken een reactie op je verzoek.

Cookies

Voor mijn website gebruik ik diverse cookies, namelijk functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.
Functionele & analytische cookies: deze hebben een puur technische functie om mijn website goed te laten werken, deze te kunnen optimaliseren en jouw voorkeursinstellingen te onthouden. Het algemene bezoekersaantal wordt ook gemeten, zodat ik lekker enthousiast kan worden van aantallen lezers van mijn blogposts. Maar vooral om mijn website te verbeteren. ;) Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Eerder opgeslagen informatie (cookies) kun je zelf via de instellingen van je browser verwijderen.