Een persoonlijk en handgetekend geboortekaartje voor onze zoon

6 weken geleden was hij daar ineens: ons allerliefste zoontje Abel. Die week zou ik het kaartje af gaan maken, maar in plaats daarvan knuffelde ik voor het eerst ons kindje. De tekst die we schreven voor de binnenkant, geeft precies het gevoel aan van hoeveel liefde wij voor hem voelen en hoe speciaal we hem vinden.

En dan de illustraties: daarmee wilde ik graag een verhaal vertellen, niet zomaar een mooi of kinderlijk beeld op een voorkant zetten. Als ik voor onszelf ontwerp, maak ik Arjan tot de opdrachtgever. Ik bevraag hem tot we tot een concept komen, zoals ik ook bij mijn klanten doe. 
Ik wilde uitgaan van een patroon, samen vulden we in waaruit die mocht bestaan. Typische nostalgische herinneringen uit onze jeugd die ook warme wensen voor zijn jonge jaren (en daarna) vormen. En sommige tekeningen staan voor meer dan wat het lijkt: Een stapel pannenkoeken is meer dan wat klompjes vette deeg: ze symboliseren knusse eetmomenten samen en Arjan die graag lekkers voor ons kookt. Het plantje en brilletje staan voor persoonlijke grapjes en het trekpaardje maakte mijn opa voor me toen ik een kleine Karlijn was (en deze staat nu op Abels kamertje). Warme herfstkleuren in waterverf maken de beelden extra sfeervol en het geheel tot een stralend herfstkaartje. Precies goed, omdat wij deze herfst 15 jaar samen zijn en zouden trouwen, maar de komst van Abel die plannen wat bijstuurde. Veel beter :) Het geheel levert een mooi en sfeervol beeld op, waar voor ons zoveel liefde, grapjes en creativiteit in zit. Heerlijk, daar houd ik van, mooi beeld met een beetje ziel en gevoel. 
 

 

 

Een compleet stationary setje als geboortepakketje om te versturen

Een mooi kaartje in een witte envelop en een Willem-Alexander of een blije kraamvogel postzegel erop, zag ik niet zitten. Dan ga ik natuurlijk all the way. Dat wil zeggen, all the way binnen onze opties: er zijn nog zóveel meer mogelijkheden met soorten papier en afwerking, maar ik wilde naast een beperkt tijdsbestek ook dat vooral mijn illustraties en sfeer zouden spreken. Voor de postzegel gebruikte ik het patroon opnieuw, geweldig dat die sfeer in het mini op de envelop terugkomt. En de enveloppen zelf: deze zijn precies in de juiste kleur roestrood, passend bij de kleuren die ik heb gebruikt. Het papier ervan is mooi en stevig. De enveloppen zijn van Papicolor, met wie ik al jaren heel erg fijn samenwerk. Het kraftpapieren etiket en de adressen daarop in handlettering maken het geheel tot een heel gezellig pakketje om te ontvangen! (en ja je ziet het goed, we stuurden Abeltje zelf ook zijn eigen geboortekaartje. Hij mag de envelop open maken wanneer hij dat kan).

Wil je ook een prachtig handgemaakt geboortekaartje dat echt past bij jullie als (nieuw) gezin? Stuur me gerust een berichtje!