Decoratie van een pilaar midden in de woonkeuken

Ank en Arnoud wonen in een prachtige oude boerderij die ze zelf helemaal hebben verbouwd en stijlvol ingericht. Lastig, maar midden in de woonkeuken staat een onmogelijke pilaar. Een stuk muur waar ze al van alles mee geprobeerd hebben. Diverse kleuren verf, een krijtbord.. maar het blijft een visuele sta-in-de-weg.
Ank vond de optie van een muurtekening en besloot daarvoor te gaan, om deze muur juist op te laten vallen. Briljant idee, als het er toch staat, kun je het beter omarmen en er een tof statement van maken!
Zover was ik het er helemaal mee eens, alleen: tekenen rondom een paal? Dat was even een nieuwe situatie.

 

Illustratie van een landschap rondom

De tekening heb ik benaderd als een geheel, die ik daarna over de vier delen zou verdelen.
Zo simpel als dat leek, was het gelukkig ook. Qua uitvoering dan, want wat betreft design is het ook belangrijk dat het rechteruiteinde ook een beetje mooi aansluit op waar de tekening links begint. Je loopt immers om de paal heen.
En dan was er nog de keuze om te maken aan welke kant de illustratie ‘begint’. De kant recht voor de deur vanuit de hal bleek het meest logisch als startpunt, hoewel de tekening natuurlijk ook interessant moet zijn aan de zijde grenzend aan de woonkamer en de zijde waaraan de eettafel staat. De zijde waar je langs loopt krijgt iets minder aandacht, maar moet natuurlijk op zichzelf ook aanspreken om naar te kijken.

 

 

Hoge smalle muurtekeningen maken

Het ontwerp maken was dus complexer dan anders, omdat je vier hoge en extreem smalle muurtekeningen maakt, die op elkaar aan moeten sluiten en waarbij in iedere tekening wel iets visueel interessants moet gebeuren.
Ank en Arnoud hebben gewenste landschapselementen genoemd die ze graag zouden terugzien in het ontwerp, welke ik allemaal in de illustratie heb verwerkt, verdeeld over de muurstroken. Steeds staat er een element centraal, waar het landschap omheen doorloopt.

Het resultaat is een blikvanger midden in de woonkeuken, die nu op een heel positieve en sfeervolle manier de aandacht vraagt. Deze plek, midden in het huis, weerspiegelt in lijnen het landschap direct buiten het huis. Wat een tof project!

Delen: