Handlettering designs voor Hallmark

Een spoedje, of ik kaarten wilde ontwerpen voor Hallmark. 40 stuks. Een hele kaartenmolen vól kaarten in handlettering. Getekend door mij. Ik hoefde er niet lang over te denken, maar wel even puzzelen met mijn tijd, want tegelijk schreef ik aan mijn boek Letter Journal en tekende ik aan een grote opdracht voor Jumbo. Wat ontzettend gaaf allemaal (maar aaaah)!

 

 

40 unieke kaarten tekenen

Samen met de designers van Hallmark zetten we snel veel stappen vanwege de omvang en de korte deadline van de opdracht. Dat kon ook omdat we heel fijn samenwerkten.
Ik was gevraagd vanwege mijn stijl van letters tekenen, maar het is toch even spannend of het als geheel en x40 ook aantrekkelijk en consistent genoeg is.
De tip om dit vlot te verkennen is de manier waarop ik inmiddels al jaren werk: met hele grove schetsen. Op die manier dwing ik mezelf alleen te richten op compositie en aanwezige elementen en me niet teveel te verliezen in details.
En zo krabbelde ik vellen vol mini-designs vol, waarna ik al badges kon gaan uitwerken. Handlettering productie werd het, maar wat gaaf is het om dat mee te maken! Ik kon volledig opgaan in het project en me heerlijk verliezen in het maken van alle kaarten. Tijd voor twijfelen was er niet, wel zo rustig.

 

 

Samenwerken met designers

En wat fijn was het om even onderdeel uit te maken van het designteam van Hallmark vanuit onze huiskamer. Zij namen een deel van het digitale stuk op zich, waardoor ik me volledig kon focussen op het illustreren.
Over kleurgebruik hebben we goed overlegd en uiteindelijk een terugkerend palet van 5 kleuren gekozen. Gedrukt op prachtig papier en met een kraft-envelop was het uiteindelijk een geweldige beleving om de eerste samples thuis te ontvangen. En die molen? Die vond ik een paar jaar terug al op een rommelmarkt en stond kennelijk te wachten op deze opdracht. Een trots om deze helemaal te vullen met mijn eigen kaartenlijn!

De kaarten zijn o.a. verkrijgbaar bij Primera, Plus of Albert Heijn in heel Nederland (en België en Luxemburg).

 

Delen: