Dát wil ik onthouden! Van slimme inzichten in magazines en online maak ik een screenshot of een foto of ik neem me voor dit écht te gaan doen. Gevolg is een vergeten idee of een telefoon vol visueel geweld waarvan de inhoud zonder context weinig impact meer heeft.
Mijn nieuwe benadering: ik waag er een spreadje aan. Twee sketchbookpagina’s waarin ik mijn inzichten vang en bejubel met mijn tekenpennetje.

Inzicht van deze week: letterlijk de tijd nemen die ergens voor staat. Ik had me kort voor deze tekening gek gestresst over de te langzaam slinkende rij bij de kassa van H&M. In werkelijkheid vond ik het zo efficiënt om onderweg van afspraak één, mijn truitje te ruilen voor aanvang van afspraak twee. En dat paste niet. Ik had namelijk geen tijd gerekend voor de actie ‘meteen even langs H&M’. Daardoor te laat komen was echt niet fijn en dus wilde ik dat voornemen in mijn boekje.

Tekenen bij mijn ‘aha’ momenten is niet altijd makkelijk, want ‘aha’ momenten zijn vaak abstracte dingen zoals ‘loslaten’ of ‘de tijd nemen’. Ja, een klok tekenen ligt voor de hand en is bijna vies cliché, maar hey: alles wordt leuk als je het tekent! Je kan je dus naar hartelust beroepen op vrije associaties die bij je binnen komen. Ik heb er hier een vintage vibe aan gegeven, want onze eigen klok had ik al eens nagetekend en ik had zin in ouderwetse gezelligheid.

En wat is het lekker om zo’n pagina nog eens terug te kijken. Doe ik dat vaak? Nee. Maar het ligt op een herbekijkenswaardige manier vast en is door mijn pen en hoofd gegaan, waardoor het ongetwijfeld meer in me is opgenomen dan met een knopje op mijn telefoon. En nog een voordeel: ik heb weer een reden gehad om te tekenen en dat vast te leggen met mijn telefoon, waardoor ik nu mooi beeld heb om aan jou te laten zien.

 

  • Gratis tips voor een creatiever leven!

    Je ontvangt maandelijks mijn inspirerende tekentips, nieuwe workshopdata of een kijkje achter de schermen in je mailbox. En om goed te beginnen krijg je een lijst met mijn favoriete tekenmaterialen, zodat ook jij een vliegende start kan maken!
    Je ontvangt iedere eerste vrijdag van de maand inspiratiemail en soms wanneer er nieuws is. Je kunt je altijd gemakkelijk uitschrijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen: