Nostalgische plaatjes van Hema tekenen

Wat een fijne opdracht om me eens te mogen verdiepen in de historie van Hema. Sowieso natuurlijk geweldig om voor dit heerlijke Hollandse merk te mogen tekenen!
Voor bewustwording rondom de voorgeschiedenis van Hema bij bezoekers van buitenlandse filialen, werd ik gevraagd deze in beeld te brengen. Zoals wij van oudsher weten dat we voor onze klassiekers zoals bh’s, fluitketels en tompoucen naar de Hema moeten, zo mocht dat nostalgische gevoel in beeld gebracht worden voor de winkels in o.a. België en Frankrijk.

Collage van sfeer en geschiedenis

Op basis van prachtige oude foto’s en beelden van blijvende producten, heb ik mijn illustraties gemaakt. Samen vormen ze een sfeervol overzicht en ‘lees’ je in enkele stappen de groei die Hema heeft doorgemaakt.
Om tot deze collage te komen, heb ik eerst ieder element los getekend, zodat deze ook goed apart inzetbaar zouden zijn. Op mijn pc ben ik door uren verschalen en verschuiven tot deze compositie gekomen. Ik probeer de losse beelden altijd visueel op elkaar te laten reageren, dat maakt het tot een puzzel, maar uiteindelijk ook tot een lekker ogend geheel.

Dit onderwerp en deze sfeer is echt helemaal in mijn straatje! Ik ben dol op gezellige nostalgische beelden en door te illustreren merk ik vaak dat heel gewone dingen er getekend zoveel sfeervoller uitzien. Ik kan dan ook zelf met plezier naar het resultaat kijken (anders was ik ook net zolang door gegaan totdat ik het als eyecandy zou ervaren). Vind jij het ook zo’n lekker plaatje geworden?