Een enorme print van getekende planten in kledingboetiek van Costes

Wat een toffe aanvraag vanuit Costes om hun splinternieuwe winkel in het centrum van Amersfoort aan te kleden met: geïllustreerde planten! De groentrend is behoorlijk bezig, en het mooie vind ik dat het ook in het plat en zwart-wit, énorm bijdraagt aan de sfeer in het interieur. Wat een goed idee!

Een collage van planten maken

Uren heb ik geschetst en geschoven, geprobeerd en herhaald om tot de perfecte plaat van bladeren en planten te komen. Alle bladeren heb ik eindeloos gevarieerd in verschillende hoeken en groottes, tot ik tot deze fijne explosie van gebladerte kwam. Een schets van al die ideeën ging steeds naar Costes waarbij we bij die laatste allemaal meteen enthousiast waren. Na de schets- waarin ik vooral de compositie en verhouding van iedere vorm heb bepaald- ben ik alles gaan uitwerken. Heerlijk werk, vooral als ik daarna op mijn computer alles bij elkaar zie komen tot een mooi strak geheel.

Styling interieur door combinatie van muurtekening, planten en vintage meubels

Stylist Marij Hessel hielp me de dag van de plaatsing ter plekke mee om wat lijnen op te zetten, omdat de muurtekening volgens een strakke plannen voor de opening af moest. Vanuit haar opzet hier en daar kon ik er met mijn stevige lijnen en mijn eigen handtekening vlot overheen. En wat een resultaat: het is ontzettend opvallend, kleed de ruimte erg goed aan, maar is tegelijk rustig en stijlvol.
Helemaal te gek vind ik dat het beeld de hoek om gaat en het prachtige effect van de echte planten en het vintage bankje ervoor. Wat vind jij, smul je ook zo van deze beelden? En ken je de muurtekening wellicht van het shoppen daar?