Illustraties gecombineerd met oude foto’s geven geschiedenis origineel weer

Een foto gecombineerd met een illustratie is zo lekker voor het oog! Ik weet dat al van sinds voordat ik als illustrator begon te werken, maar dat is natuurlijk niet iets wat je in opdrachten zomaar kan verwachten. Des te leuker als je wel zo’n opdracht krijgt, zeker als het is gecombineerd met beelden uit de vorige eeuw!
Voor 70 jaar geschiedenis van Dekamarkt mocht ik de foto’s meer eenheid én leven geven door delen uit te lichten met illustraties. Dit levert heerlijke subtiel opvallende beelden op, die je onder andere terug kan zien in een mooie fotoreeks in de lopende folder van Dekamarkt. Maar ik mocht ook beelden tekenen bij een video, die gebruikt werd tijdens de persconferentie.

Je ziet hier een selectie van de beelden met mijn illustraties. Bij deze platen heb ik zelf de illustraties opgemaakt in het gefotografeerde beeld, waardoor je soms verschil ziet met de beelden die uiteindelijk gepubliceerd zijn.

Ben jij ook zo dol op de combinatie van beeld met illustraties in lijntekeningen en handlettering? En die heerlijke nostalgie van die oude beelden die extra stijlvol en sfeervol worden door de toevoeging van de illustraties? Als je meer bedrijfshistorie gaaf getekend wilt zien, raad ik je aan deze posts ook eens te bekijken!