Een boekwinkel vól illustraties in het interieur

Het begon allemaal met een wens om een muurtekening bij het toilet: een mooi gedicht in handlettering. De bekende boekwinkel Gianotten-Mutsaers in mijn woonplaats Tilburg is de winkel helemaal persoonlijk aan het maken en zo ontstonden er meer ideeën voor illustraties. De ramen mochten ook voorzien van tekeningen en trouwens, tafelnummers in het eetcafé is ook wel zo handig. Wow, wat een gave opdracht!

Poetsbare raamtekeningen, een handgeschreven muurgedicht en tafelnummers

Voor het gedicht als muurtekening koos ik voor een handgeschreven lettertype in scriptletter. Uit de losse pols lukt zoiets nooit recht, dus ik maakte gebruik van tape voor mooie rechte lijnen. Alle zinnen rechts goed uit laten komen was een kwestie van goed plannen, meten en consequent werken. Opdracht 1, check!
De raamtekeningen heb ik op een heel andere manier gemaakt, dit zijn namelijk XL-illustraties. Dit betekent dat de illustraties een print zijn. Op deze manier kunnen de ramen gewoon driftig schoongemaakt worden, zonder dat het ten koste gaat van de illustratie. Voor dit soort opdrachten werk ik samen met mijn broer Jeroen, die deze prints levert en monteert.
En dan die tafelnummers, heerlijk! Ik tekende fijne blokken van handlettering met daarop een korte tekst en het nummer, zodat klanten gemakkelijk hun tafelnummer kunnen doorgeven. Alles behandelde ik na met een lak, zodat het een beetje poetsproof is.

Vind je illustraties ook zo goed passen bij een boekhandel? Ik ben blij met het resultaat én koop steeds met een grote glimlach mijn boeken.