Geschiedenis van een familiebedrijf als een enorm schilderij

Wat een prachtige ruimte! Het splinternieuwe pand van Abc Olie in Tilburg werd ontworpen en ingericht door interieurbureau Graaffwerk, die mij benaderde om een bijpassende muurtekening te ontwerpen.
In deze XL-illustratie heb ik de historie van het 100-jarige familiebedrijf getekend aan de hand van oude beelden; kolen en huisbrandolie, nostalgische auto’s, eerdere logo’s en locaties waar het bedrijf heeft gezeten vormen zo samen een sfeervolle kijkplaat. Een print van maar liefst 3,5 meter lang verrijkt hier de muren van de kantine van hun nieuwe pand.
 

 

Gedetailleerde illustraties op baksteen

De prachtige en stoere uitstraling van de bakstenen muur is natuurlijk een onmogelijke ondergrond om gedetailleerd op te tekenen. Maar de illustraties met fijne lijnen en levendige uitstraling passen wel erg goed bij de gewenste sfeer. We hebben daarom gekozen voor het uitwerken van mijn llustraties als XL-print. Mijn tekeningen verwerk ik digitaal, waarna deze als print is uitgevoerd. Een print op doek, dat wordt gespannen als interieurframe: een hele strakke afwerking met de uitstraling van een krijtbord, maar die in werkelijkheid uitgevoerd is in zacht materiaal. Bijkomend voordeel: het doek heeft een akoestische werking in de ruimte.

Een ontzettend mooi project waarbij zichtbaar wordt op wat voor stijlvolle en laagdrempelige manier illustraties in het interieur de sfeer verrijken. Vind je die oude beelden ook zo lekker nostalgisch? En hoe gaaf is het dat ik met zo’n enorm schilderij ook een bakstenen muur kan aankleden?!

Het interieur dat wij voor het nieuwe kantoor van ABC Olie in Tilburg hebben ontworpen is helemaal af met de gave illustraties van Karlijn. Het verleden, het heden en de toekomst van dit bijna 100 jaar oude bedrijf is door haar op een prachtige manier verbeeld in een groot wandpaneel.
Werken met Karlijn is een feestje en nooit saai. Doen dus!