Tekenen op nieuwe muren van creatief bedrijf Hallmark

Oh ja, dat is gaaf: gevraagd worden om de splinternieuwe muren van Hallmark Cards Nederland vol te tekenen! Gelukkig was ik al bekend met dit toffe bedrijf vanwege de complete kaartenlijn die ik eerder al voor hen maakte.
Het oude kantoor is in fases aangepakt en compleet vernieuwd en voor de muren van twee vergaderkamers kozen zij voor een urban jungle. Aangevuld met een quote passend bij de betreffende afdeling werd het een soort XL-kaart. Zo tof!
Hoe ik deze giga ‘kaarten’ aanpakte in het epicentrum van kaartdesign, vertel ik in deze blog.

Planten tekenen en handlettering op groot formaat

Voordeel van werken voor zo’n creatief bedrijf en omdat we al eerder samenwerkten, maakte dat het design vlot was besproken. Zij wisten al erg goed wat ze wilden, kennen mijn stijl en hadden een specifieke voorkeur voor een soortgelijke muurtekening als die ik eerder en vaker heb gemaakt, namelijk urban jungle. Het uitwerken van een quote in handlettering is natuurlijk ook iets wat ik inmiddels gemakkelijk doe. Hoewel beide onderwerpen dicht bij me liggen, is een strak, passend en evenwichtig design maken dan nog steeds zoeken. Ook omdat ik de tekeningen op zo’n toonaangevende plek voor ontwerp mocht maken, ligt de druk wel even iets hoger.
Beide ruimtes kregen ongeveer dezelfde muurtekening, nice! Dat betekent dat ik al getekende elementen kon herhalen, maar hiermee wel een andere interessante compositie moest samenstellen.

 

Van ontwerp naar tekenen op de werkvloer

Heel fijn dat ze vrijwel direct tevreden waren over mijn designs, waarna de uitwerking op de muren volgt. Beide muurtekeningen wilde ik plaatsen op één dag. Prima uitdaging. Hiervoor werk ik met een projector, maar de afstand voor projecteren is erg kort vanwege de smalle ruimte. Dit betekent werken in 6 tot 8 delen, wat vele malen meer tijd kost omdat – hoe precies ik ook werk – het nooit op elkaar aansluit. Fijn dat ik mijn eigen ontwerp goed ken. Al schuivend tekende ik me door de ruimtes, met ondertussen gezellig veel bezoek van de creatieve afdeling. Fijn hoor, zo’n transparant glazen kantoor, terwijl ik liggend op mijn buik de onderste randjes goed probeer te krijgen.
Heel leuk om zo’n dag op het kantoor van Hallmark te zijn en hier en daar bij te kletsen met degenen met wie ik eerder al digitaal samenwerkte. En wat betreft de muurtekeningen: check, gelukt en yes, wat waren ze enthousiast!

Ik ben weer helemaal tevreden, omdat ik het te gek vind om te zien hoe een ruimte zoveel meer sfeer en uitstraling krijgt door mijn lijnen in het platte vlak! Een grafisch effect, terwijl het juist organische lijnen toevoegt aan het interieur. Vind jij ze ook zo’n fijne toevoeging aan het kantoorleven?

Delen: