In Porto Covo staat het succesvolle Italiaans restaurant van Nederlanders Frans & Antoinette. Zij zagen mij op tv bij vtwonen en bewaarden mijn naam voor het juiste moment: de verbouwing van hun zaak begin 2019.
Een muur van ruim 9,5 meter mocht gevuld, het hoekje om en vooruit, als we toch bezig zijn pakken we de bogen boven de bar ook mee. In totaal 15 meter sfeer tekenen bij zulke bevlogen en lieve mensen in Portugal: een droomopdracht!

 

 

Twee stijlen, één handtekening

Zo’n mooi en groot project deel ik graag met mijn broer Jeroen. Eerder werkten we al samen aan een muurtekening op Tenerife. Deze keer lag het ontwerp bij mij en nam ik Jeroen mee om het uit te werken op de muren. Hoewel ons lijnwerk zeker gelijkenissen heeft, is Jeroen zijn stijl echt anders. Dat is best even spannend, want de lijnen moeten natuurlijk dezelfde uitstraling hebben over de gehele muur en in het verlengde van mijn projecten. Omdat we allebei heel goed weten wat we doen, elkaar zo goed kennen en weten wat de kracht is van detail en stijl, konden we het tot een geheel brengen met daarbij echt mijn handtekening.
Hoe hebben we dit gedaan?

Waar Jeroen grote lijnen uitwerkte, ging ik daar overheen met mijn typische lijnstijl. Al tekenende maakte hij daarnaast mijn stijl eigen door goed op detailniveau te kijken hoe ik mijn werk opzet. Tot slot heb ik beeldbepalende punten zelf opgepakt. Al pratende over ons beiden lijnwerk, ontdekten we samen enorm veel over hoe we ieder de wereld vangen en mooier maken in lijnen, vlakken en kleuren. Super interessant en leerzaam voor ons beiden!

 

 

Ontwerp nieuwe stijl

Inmiddels werk ik al enkele jaren als illustrator en daardoor is ook echt groei zichtbaar in mijn werk. Voor deze opdracht wilde ik bewust vernieuwen en verrijkte ik mijn lijntekeningen door ook te werken met de middentoon grijs. Zo kon ik ook een nieuwe gelaagdheid in de tekening aanbrengen. Het maakt de contrasten tussen zwart en wit minder groot en geeft een fantastisch effect aan het geheel. Ook Frans en Antoinette waren zowel bij het ontwerp als de uitwerking erg enthousiast. Dit is een nieuwe stijl die ik vanaf nu zeker vaker ga gebruiken!

“Een absolute aanrader voor diegenen, die wat anders willen dan “een gewoon behangetje”. Karlijn is een top vertaalster van jouw wensen in prachtige beelden en teksten getekend op bijvoorbeeld in ons geval een aantal muren. D.m.v. goed email en videotelefoon overleg zijn we onder leiding van Karlijn tot prachtige muurschilderingen gekomen, die ons restaurant in Porto Covo, Portugal prachtig versieren. Samen met haar niet minder creatieve broer Jeroen heeft ze echt een mooi resultaat behaald! De eerste reacties van het personeel en gasten zijn buitengewoon positief. En behalve dat Karlijn zeer creatief is, is ze ook nog eens een heel aardige persoonlijkheid, hetgeen zeker ook positief bijdraagt in een goede samenwerking. Kortom…. niets dan lof!”- Frans Daamen

 

 

Overnachten bij je opdrachtgever en een cabrio als bedrijfsauto

Nieuwe avonturen zijn er om te aan te gaan, van te genieten en te groeien, dus zo beleefden Jeroen en ik enorm gezellige tijden bij deze leuke mede-ondernemers, waar we ook mochten overnachten. Wat te gek en bijzonder om zulke lieve, gastvrije en grappige mensen te ontmoeten en zoveel mee te delen bij ontbijt en diner!
En Jeroen zou Jeroen niet zijn als hij geen ontzettend toffe én lachwekkende verrassing had: voor onze huurauto in Portugal maakte hij mijn logo in tweevoud. Bij aankomst in Faro konden we die zó op de auto plakken. En laat dat nu net ter plekke een BMW Cabrio zijn geworden.. En zo kwam het dat ik 5 dagen lang door Portugal tourde in een cabrio bedrijfswagen. (Met dak open natuurlijk, we moesten vitamines happen). Toch nét even meer shiny dan mijn Kia in Nederland.

Geweldige luxe natuurlijk, deze hele fantastische opdracht en alles er omheen. We zijn dankbaar, hebben énorm genoten, heerlijke gesprekken gevoerd, soepel samengewerkt en fijne broer-zus-tijd gehad. Ik zeg: meer van dit graag!

Delen: