Of ik een muurtekening wilde maken met veel kleur en in thema rock en surf. Als je me al even volgt, weet je dat dit niet direct gebruikelijk is in mijn portfolio. Locatie: tropisch eiland Tenerife, klant: luxe vijfsterrrenresort Hard Rock Hotel. Say what?

Op basis van deze informatie en mijn niet zo groot enthousiasme voor vliegen was ik niet direct overtuigd, maar wow, het bleek een ge-wel-dige kans! Want naast heftige kleuren en dit rock & surf thema, zocht de klant (Privium Solutions) ook uitgewerkte lijntekeningen in detail en sprekende handlettering: mijn pakkie ‘an! En het werken met felle kleuren en travel themes is wat mijn broer Jeroen al járen deed op onder andere de busjes van Crazy Campers! Waar ik eerst nog dacht dat de reisafstand tussen ons een probleem kon zijn (Jeroen woont in Noord-Holland, ik in Tilburg), bleek onze klant op Tenerife te zitten. Problem solved.Of je mee naar Tenerife wil?
Je moet je voorstellen dat Jeroen en ik allebei al jaren naast elkaar ons eigen bedrijf draaien. Mijn telefoontje aan hem was dan ook legendarisch, want sámen aan een project werken vonden we allebei echt een te gek idee. Hij kleur en ondergrond, ik lijnen en letters. Hoezo hadden we dit zelf niet eerder bedacht?Ontwerpen op afstand
Samen met Jeroen tot een ontwerp komen voor de Teen Spirit ruimte ging als vanzelfsprekend, bijna zonder overleg. Een sessie van beeldenuitwisselingen leidde heel vlot tot een schets en daarna tot een tof uitgewerkt ontwerp. Alles digitaal, want zo konden we steeds op elkaars beelden reageren.

Nachtelijk tekenen op een tropische bouwplaats
En ook de uitvoering verliep vanzelf. Op een zaterdagavond zetten we ‘alvast wat vlakken op’ voor de volgende dag. Goed idee, want ’s avonds konden we lekker koel werken. Onze werkplek was namelijk verre van af zonder kozijnen en airco. En ook de colonnes aan bouwvakkers – man en macht werkten aan het af krijgen van het splinternieuwe hotel – waren er toen niet, dus het was heerlijk rustig. We hadden beiden de smaak te pakken en al zingend, vervend en tekenend was het zomaar 00.00 uur en was de muur half gevuld.Jetski op maandag
Werken op Tenerife is natuurlijk vooral leuk als je ook iets van het eiland zelf meemaakt. En zo introduceerden wij jetski op maandag, genoten we van een boottocht op de blauwe zee en dronken cocktails op het strand. En ons verblijf? Bouwput Hard Rock Hotel waar we met onze stoffige kleding aan steeds als welkome gasten werden onthaald, slapend in een splinternieuwe kamer op de 16e verdieping met uitzicht op de colonnes, wakker worden van eeuwig achteruit rijdend bouwverkeer en waar we het folietje van het nieuw-zijn nog van het doucheputje mochten trekken.