Welkom in de nieuwste en meest hippe eetplek van Porto Covo! In deze frisse nieuwe zaak drink je straks allerlei lekkere verse sapjes, eet je een vegan bordje vol, haal je een ontbijtpakketje of neem je een hamburger. Voor deze nieuwe plek in hét straatje van Porto Covo, ontwierp ik samen met mijn broer Jeroen twee frisse muurtekeningen. Muren vol ingetogen kleuren, smakelijke lijnen en sprankelende vlakken.

In dé surfomgeving van deze streek in Portugal, kon deze nieuwe hippe plek niet ontbreken. En hoe kun je die vernieuwing in menukaart en stijl beter laten zien dan de muren te vullen met karakter en lef? Jeroen en ik namen de vers gestucte muren eens goed onder handen en bewerkten deze met kwast, rollers, tape, mesjes, spuitbussen en stiften, om er vervolgens een stijlvol opvallend interieur van te maken!

Stijlvol knallende muurschildering in een Portugees eetcafé

Geïnspireerd door de verrassende menukaart in deze regio, kozen we ervoor de rijke sapjes en de vegan opties uit te lichten in ons ontwerp. Spetterend sinaasappelsap, een juicy ananas en frisse munt vullen de lange muur aan de ene zijde van de zaak. Aan de overzijde knalt de avocado en tomaat van de muur, met natuurlijk het logo uitgewerkt in handlettering.

We werkten alles uit in lagen, zodat je een heel interessant ontwerp krijgt. Met weinig kleur maakten we een strakke basis van mooie vormen. Aangevuld met lijntekeningen gaat dat lekker leven en de toef kleur on top maakt het extra smakelijk en tot een vrolijk statement in dit zonnige badplaatsje.

 

In een vroeg stadium zijn we met Karlijn en Jeroen van de Wier in overleg gegaan over de beoogde sfeer en de boodschap van de muurtekeningen. En net zoals de vorige keer was ook nu de samenwerking tussen kunstenaars en opdrachtgevers onderling en de creativiteit van de beiden weer optimaal. Alleen deze keer zijn broer en zus nog een stapje verder gegaan in hun samenwerking. Want naast het samen denken en vormgeven van het ontwerp, zijn deze keer het heldere lijnenspel, de zachte tinten en de strakke belettering van Karlijn perfect aangevuld met de fellere en pure kleuren van Jeroen. En dit samenspel heeft geleid tot een prachtig eindresultaat, waarop beiden zeer trots mogen zijn. En wij als opdrachtgevers natuurlijk enorm blij!
Frans Daamen, O Sorriso