Getekende tapas voor het hele gezin

Heerlijk, in januari ging ik met mijn hoofd in de Spaanse zon en mijn voeten in de Hollandse sneeuw naar Purmerend om bij Diana en Jeroen deze muurtekening te maken. Prima thema om me mee bezig te houden, terwijl buiten de eerste sneeuw van het jaar viel.
Hoewel ik op Instagram al merkte dat deze muurtekening veel interieurliefhebbers aanspreekt, is deze toch persoonlijk voor de bewoners van dit huis gemaakt. Ik vraag altijd naar eigen inbreng en doe zelf vooral suggesties rondom concept en vormgeving. Welke elementen er precies op de muur komen – patatas bravas of toch die gehaktballetjes – dat hoor ik het liefste van de muureigenaren zelf. En zo hebben we er gewoon lekker tosti’s en ijs bij gezet als favorieten van de kinderen.


 

Een muurtekening? Ga voor groot

Aanvankelijk bestond er de wens vanuit het stel om de muurtekening te plaatsen boven het aanrecht, op de muur links van waar de muurtekening nu staat. Dit was een mooi omlijste muur geweest, maar ook wat klein voor zo’n origineel statement. Het zou zowel de prachtige nieuwe keuken als de muurtekening zelf, niet persé ten goede komen. Toen ik foto’s van de ruimte zag, wees ik toch maar even op ‘groot gaan’: het is zó gaaf om als je de statement maakt, dat ook goed te doen! De muur rechts van de keuken had alle ruimte en leent zich er perfect voor.
 

 

Diana en Jeroen zagen het ook voor zich en hebben vervolgens zelf voor mijn komst een prachtige andere invulling gegeven aan het andere muurtje met een mooi structuur die ook diepte geeft aan de ruimte. Als opgeleid interieurstylist vind ik het heel fijn om te zien dat het hele beeld zo mooi samen komt!
Tip dus ook voor jou: ga je voor een muurtekening, durf dan gerust groot te gaan. De illustraties vormen een opvallende blikvanger, maar zijn toch ingetogen doordat vooral de lijnen het werk doen, dus je ruimte kan best wel wat hebben. Ik ben heel blij met hoe die lijnen uitpakken en de superstrakke keuken laten leven. Vind jij ‘m ook zo smakelijk geworden?