Tekeningen als wezenlijk onderdeel van het interieurplan

Al ruim voordat de bouw in zicht was, benaderde bakker Marina Keurhorst mij al met haar plannen: op veel plekken in het nieuwe interieur zouden illustraties komen. Voor hun werkelijk prachtige nieuwe pand van Bakker Keurhorst mocht ik uiteindelijk een riante muurtekening maken van 6 meter hoog (wat?) en daarnaast 3 borden vól verse sfeerbeelden van broodsoorten, plus bordjes met prijzen van hun belegde broodjes. In deze blog vertel ik hoe ik met drie werkwijzes uiteindelijk alles heb getekend voor dé bakker in Apeldoorn.

Muren vol tekenen op grote hoogte

Een liftje, daarmee mocht ik omhoog om mijn illustraties op maar liefst 6 meter hoogte te kunnen maken. Het had even een uurtje nodig om deze werkwijze zonder al teveel zwabberbenen uit te voeren, maar vanaf het begin legde ik alle focus op het behoud van mijn vaste hand. Ik mag dan aanvankelijk huiverig blijken voor wat hoogte, mijn lijnen wil ik altijd strak hebben! En weet je, eenmaal bezig vergeet ik dan ook altijd dat ik zo hoog sta. Het maakt niet meer uit: ik mag moois maken en het brengt me letterlijk tot grote hoogten.

Getekende panelen als muurkunst

Werkwijze twee was lekker met de benen op de grond. Drie grote borden, die ik mocht vullen in het thema brood. Inhoudelijk heb ik met Marina veel overlegd welke thema’s we aan bod wilden laten komen, zodat we specialiteiten mooi in beeld konden brengen. Voor de uitwerking koos ik voor XL-illustraties als print op een interieurbord. Op die manier heb ik duurzame illustraties kunnen leveren, die een keer afgeboend kunnen worden en eventueel verplaatst kunnen worden. En dit sloot perfect aan bij het idee van Hans en Marina om de borden stoer op te hangen in een metalen frame.

Borden op de post: tekenen op afstand

En toen ontstond het idee van de prijsbordjes: geen tijd meer ter plekke, mar wel enthousiast om nog meer in dezelfde stijl uit te voeren voor dit mooie project. Deze gingen mee in de auto en werkte ik op mijn werkplek thuis uit. Handgetekend met stift op krijtborden, zodat de prijzen nog eens aangepast kunnen worden. En na afronding konden deze mooi mee met de post terug naar Apeldoorn. Prima werkwijze!

Wat gaaf om te zien dat je illustraties op zoveel manieren kan verwerken in een interieur. Het is te gek dat ik zulke toffe opdrachten krijg om te verkennen wat er allemaal mogelijk is! Natuurlijk hoef je geen illustrator te zijn of opdrachten te krijgen om eens te experimenteren met lijntekeningen in je interieur. Hoe zou jij illustraties in je interieur terug willen laten komen? En wil je het dan zelf proberen of zou je het laten doen? Laat het me weten in de reacties!