Sfeer maken in ons nieuwbouwhuis met muren vol getekend behang

We wonen nu ruim twee jaar in ons nieuwbouwhuis en ik neem het als mijn doel om er een gezellig, eigen familiehuis van te maken. En hoewel het een huurhuis is, vind ik het belangrijk om juist ook de muren aan te kleden. Boorvrees doe ik niet aan (gaatjes kunnen immers weer netjes gedicht worden) en ik vind sfeer in huis belangrijker dan ‘perfecte’ strakwitte muren. Grote muren kleed ik zelf graag wat rustiger aan met bijvoorbeeld een muurtekening, maar alle heerlijke kleine muurtjes lenen zich zó goed en gemakkelijk voor een lekker stukje behang. In ons huis was zeker de overloop aan de beurt, omdat ik hier zo vaak langsloop onderweg tussen mijn werkkamer en de waterkoker voor thee :)

 

 

Een nieuwe stijl illustraties voor een mooi vol gekleurd patroon

Een nieuw patroon voor mijn behangcollectie stond ook al even op de planning met deze keer een vernieuwend andere aanpak: hoewel je mijn stijl en kleuren er vast in herkent, is deze in de uitvoering wat strakker geworden: alle illustraties hebben het toegankelijke organische van handgetekend, maar het geheel is strak digitaal ingekleurd. Zo krijg je mooie volle vlakken kleur en kon ik iets meer los in het patroon.

Inspiratie voor patterndesign uit de natuur van Italië

Het behangpatroon noem ik het Puglia pattern, want geïnspireerd op onze laatste trip naar deze mooie plek. De mooiste natuur in de directe omgeving van ons verblijf tekende ik uit in takjes en vormen. De kleuren koos ik op basis van de werkelijke kleuren en dan een beetje meer geduwd in de richting zoals ik ze vaak ook mooi vind in mijn waterverf-illustraties: ‘vieze’ kleurtjes noem ik ze, want niet helder van kleur maar een beetje meer volwassen en doorleefd. Het resultaat is een heel warm en levendig patroon, zonder dat ik ‘m als druk of fel ervaar: het is precies de goede sfeer voor dit stukje in ons huis.

 

 

Mijn behang en patroon ontwerpen straks ook in jouw huis?

Ik ben er ontzettend trots op dat er eerst niets was en ik vanuit daar dit ontwerp heb kunnen maken en zelf (alleen en voor het eerst!) op de muur heb kunnen plakken. Gewéldig om zo mijn omgeving aan te kleden met wat ik stylish en sfeervol vind.
Het behang is voor deze sample geprint in het bedrijf van mijn broer Jeroen. Ik ben ermee bezig om mijn collectie van prints op de markt te brengen via een fijne en professionele samenwerkingspartner. Mocht je interesse hierin hebben, dan vind ik dat heel leuk om te lezen! Volg me op Instagram en / of schrijf je hieronder in om (niet te vaak, beloofd) op de hoogte gehouden te worden van deze en andere creatieve projecten.

En, past de print ook bij jou in huis, wellicht op een grotere muur? Ik ben benieuwd waar in huis jij ‘m voor je zou zien!?

 

  • Gratis tekentips voor een creatief leven

    Je ontvangt maandelijks inspirerende tekentips, nieuwe workshopdata en een kijkje in mijn sketchbook. Start meteen met tekenen, want je krijgt zo direct mijn favoriete tekenmaterialen als boodschappenlijstje toegestuurd!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.