Illustraties

Een illustratie maakt lelijke dingen mooi, voegt beeld toe aan abstracte context en is decoratieve eyecandy. Mijn illustraties verbeelden jouw inhoud stijlvol en vol léven met af en toe een grafische noot. Een lap tekst – zoals hieronder – is nu eenmaal leuker met een illustratie (of twee). Voor magazines zoals Hallo Jumbo en Buitenleven teken ik in thema’s food, lifestyle, natuur en interieur. Maar mijn tekeningen sieren ook ook interieurs, evenementen of kaartjes voor particulieren.

Stap 1: Intake / briefing
Heb je een opdracht voor me? Leuk! Graag ontvang ik je idee zo concreet mogelijk, met lijstjes in woord en beeld waar je aan denkt en misschien zelfs een moodboard. Je ontvangt mijn offerte en na akkoord begin ik met schetsen.

Stap 2: Schets
Schetsen is écht schetsen, dus je krijgt van mij een heel grove opzet. Hiermee laat ik je vooral het plan zien: de compositie van de elementen en hoe ik ze ongeveer in beeld wil brengen. Doordat je mijn tekenstijl nu kent is het van schets naar uitwerking bijna altijd ineens raak.

Stap 3: Uitwerking
Met je akkoord op de schets werk ik de illustratie uit in pen. Vooraf hebben we besproken of je deze ingekleurd wilt, dat kan digitaal, met waterverf of in kleurpotlood.

Stap 4: Digitale uitwerking
Het liefst werk ik zo lang mogelijk op papier, daarna maak ik de illustratie digitaal klaar. Deze lever ik aan op hoge kwaliteit .jpg of .png, tenzij we dat vooraf anders hebben afgesproken. Er is dan nog een feedbackronde waarna je de illustraties in je mailbox ontvangt!

Stap 5: Social media
Wat ik voor je maak, vind ik vaak leuk om te delen op mijn social media en website. Ik noem jou (w bedrijf) natuurlijk bij de online post en wil je vragen dat andersom ook te doen.

Mijn illustraties voor projecten