Geen recept in een keuken, maar kernwaarden getekend op deze bedrijfsmuur

Als je me al even volgt, weet je dat ik vaak heerlijk eten mag tekenen op muren, maar dat ik ook graag en vaker werk bij bedrijven. Juist daar zijn de onderwerpen vaak wat abstracter en de behoefte aan originaliteit groter. Deze was ook weer lekker uitdagend, want de Real Estate Business School (REBS) had niet bepaald een opdracht om een gesnipperde ui en pepermolen te tekenen: deze ging om het verbeelden van hun kernwaarden op de muur.
Heerlijk niet tastbaar, want hoe teken je een – overigens heel inspirerende – werkwijze en impliciet handelen op een muur?
Deze week reed ik naar Hilversum om te tekenen bij dit toffe bedrijf in de Melkfabriek, want het is natuurlijk toch gelukt om tot een gaaf concept te komen!
 

 

Geboouwen die het verhaal van dit bedrijf vertellen

Voor het maken van een muurtekening wil ik me atijd verdiepen in het onderwerp, maar ook zo snel mogelijk naar concreet: hoe gaan we dit visueel neerzetten? Uiteindelijk is dat vooral mijn werk natuurlijk, waardoor ik de medewerkers van REBS heb gevraagd hun kernwaarden te vangen in metaforen. In dit geval gebouwen die staan voor de waarden die ze in hun werk uitdragen. Dit werkte heel treffend, omdat op die manier op het eerste gezicht het beeld van nogal divers vastgoed wordt gegeven, maar met de uitleg van hun bedrijfsvisie eronder, vormt de tekening aanleiding tot gesprek en uitleg. Lekker net even anders, nieuwsgierig makend én natuurlijk decoratief.
Heerlijk vind ik het, als alles zo samenkomt. Hoe vind jij deze collectie gebouwen en het idee om zo meer over je bedrijf te vertellen?
 

 

Delen: