Wat een eer en verantwoordelijkheid om zo’n lange muur in een splinternieuwe bedrijfskantine te vullen met een muurtekening. Deze zomer ging ik naar Zierikzee om in twee dagen tijd het 15 meter lange stuk interieur te voorzien van een stoere maar stijlvolle sfeer.
 

Getekende testimonials in handlettering op een bedrijfsmuur

Opdrachtgever Daniël van Saman Groep wilde op deze plek waar het personeel samenkomt om te ontspannen, de positieve feedback van klanten in beeld laten brengen. Daarnaast was er de wens om groene energie in het ontwerp op te nemen.
De mooie quotes van klanten heb ik gemaakt in handlettering, zodat het uitnodigt tot lezen, de belangrijkste woorden naar voren komen en de teksten er decoratief uitzien.
  

Saaie techniek gevangen in mooi beeld

Omdat techniek niet direct het meest aansprekende onderwerp is voor velen, was het iets langer zoeken naar hoe ik toch sfeer kon toevoegen aan dit interieur.
De werkzaamheden van het bedrijf zijn enorm omvangrijk, waardoor ik koos voor allerlei soorten ‘buizen’ die symbool staan voor deze werkzaamheden. En zo verbindt de getekende ventilatiebuis, waterleiding en elektriciteit de teksten in handlettering en de geïllustreerde windmolen.

Ik ben erg trots op dit enorme project en hoe het door goede voorbereidingen met de opdrachtgever vlekkeloos verliep. Op mijn sokken uitgevoerd ja, hoewel het heus een flinke inspanning was van concentratie voor lange rechte lijnen, rekken en reiken, klimmen en liggen (en dus gingen de knellende schoenen op een zeker punt gewoon uit).

Hoe vind jij deze techniek als decoratie?

Delen: