HANDLETTERING ONLINE

Zie je ze ook overal? Mooie letters op krijtborden en ramen? Misschien heb je het al eens geprobeerd, maar vind je dat je handschrift niet deugt of weet je niet waar te beginnen. Wil je toch graag mooie letters maken: hulp is nabij!

Soms is het net op een andere manier kijken naar teksten en letters, waardoor je ineens iets moois neer kan zetten: ik zet je aan tot tekenen en neem je in stappen mee door de wereld van Handlettering, zodat je je familie kan verrassen met een verjaardagskaart die wél persoonlijk en naar jouw smaak is, of kan vertellen over jouw persoonlijke kunst in huis (en zij vervolgens bij jou hun handletterverzoekjes neerleggen).

Als illustrator heb ik in korte tijd opdrachten getekend voor een hoop mooie merken. Mijn Handlettering vind je in magazines van Jumbo, op tv bij Eigen Huis en Tuin en op muren door heel Nederland (en zelfs op Tenerife bij Hard Rock Hotel!). Ik teken ook voor Hema, Hallmark en vtwonen en bij vrijwel ieder project gebruik ik Handlettering. Die ervaring, plus ruim vier jaar van beginners en ontwerpers wegwijs maken in handlettering, heeft een schat aan tekentips opgeleverd. Simpele tekentips, handigheidjes, trucs en mijn werkwijze om je beeld vlot tot een succes te maken. Die deel ik nu met jou. Doe je mee?

Handlettering leren

 • Startdatum: 7 november
 • Duur: 3 weken
 • 12 video’s met oefeningen en opdrachten
 • Video’s beschikbaar op 7, 14 en 21 november
 • Kijk wanneer het jou uitkomt
 • De video’s blijven beschikbaar tot 7 november
 • Via e-mail krijg je feedback

Dit is iets voor jou als je

 • Lekker met je handen iets wilt creëren
 • Op je eigen tempo wilt leren handletteren
 • Persoonlijke feedback op jouw tekeningen wilt
 • Wilt leren hoe je een mooie compositie maakt
 • Met lettertypes je omgeving wilt decoreren
 • Wil leren werken met de insteek ‘done is better than perfect’

Jouw tekenatelier

Met de video’s kom ik lekker bij je in de huiskamer zitten via een schermpje: pak een kop koffie of thee erbij, dan gaan we samen aan de slag aan jouw eettafel! Kijk op de dag en het moment dat het jouw uitkomt en ga stap voor stap creatief bezig in je eigen tekenatelier.

Wat leer je

Na deze 3 weken beheers je allerlei lettertypes en weet je hoe die te combineren tot persoonlijke posters of kaarten. Bekijk hieronder wat de cursisten uit mijn eerdere groepen zeggen.

Wat kost het?

€ 85,- voor 3 modules vol inspiratie en tekentips voor het leven. De cursus zit stampvol met alles wat ik van handlettering weet. Klaar om te starten?

Let’s do this

Meld je hier aan voor de cursus: als ik je betaling binnen heb, krijg je voor aanvang van de cursus automatisch een bevestiging (bestelling is betaald / verzonden) en krijg je de video’s vanaf de startdatum in je mailbox.

BOEK LETTER JOURNAL

Wil je helemaal compleet zijn? Gebruik dan mijn boek Letter Journal bij het volgen van deze cursus. Hiermee heb je een volledig naslagwerk waarin alle stappen beschreven zijn, verrijkt met duidelijke en sfeervolle platen in mijn stijl. Tekst, foto’s en video: de perfecte combinatie om handlettering helemaal in de vingers te krijgen!

Over handlettering en hoe ik het inzet

Hoi! Ik vertel over handlettering in magazines, op muren, ramen, tafels en kopjes en laat zien hoe ik handlettering gebruik.

Zelf aan de slag: gratis eerste proefles

We gaan aan de slag met de basis voor heel veel van je volgende lettertypes: het verdikken van de blokletter, met een aantal belangrijke tips om deze mooi te krijgen én uitleg bij de lastige letters.