Handlettering online 2018-05-16T15:01:14+00:00


HANDLETTERING ONLINE

Zie je ze ook overal? Mooie letters op krijtborden en ramen? Misschien heb je het al eens geprobeerd, maar vind je dat je handschrift niet deugt of weet je niet waar te beginnen. Wil je toch graag mooie letters maken: hulp is nabij!

Soms is het net op een andere manier kijken naar teksten en letters, waardoor je ineens iets moois neer kan zetten: ik zet je aan tot tekenen en neem je in stappen mee door de wereld van Handlettering, zodat je je familie kan verrassen met een verjaardagskaart die wél persoonlijk en naar jouw smaak is, of kan vertellen over jouw persoonlijke kunst in huis (en zij vervolgens bij jou hun handletterverzoekjes neerleggen).

Als illustrator heb ik in korte tijd opdrachten getekend voor een hoop mooie merken. Mijn Handlettering vind je in magazines van Jumbo, op tv bij Eigen Huis en Tuin en op muren door heel Nederland (en zelfs op Tenerife bij Hard Rock Hotel!). Ik teken ook voor Hema, Hallmark en vtwonen en bij vrijwel ieder project gebruik ik Handlettering. Die ervaring, plus ruim twee jaar van beginners en ontwerpers wegwijs maken in handlettering, heeft een schat aan tekentips opgeleverd. Simpele tekentips, handigheidjes, trucs en mijn werkwijze om je beeld vlot tot een succes te maken. Die deel ik nu met jou. Doe je mee?

Ik doe mee!


HANDLETTERING LEREN

 • Startdatum: 23 mei
 • Duur: 3 weken
 • 12 instructievideo’s met oefeningen en opdrachten
 • Lessen en video’s beschikbaar op 23 en 30 mei en 6 juni
 • Kijk wanneer het jou uitkomt.
 • De video’s blijven beschikbaar tot 1 juli 2018.
 • Via e-mail krijg je feedback

JOUW TEKENATELIER

Via e-mail krijg je mijn persoonlijke feedback. Met de video’s kom ik lekker bij je in de huiskamer zitten via een schermpje: pak een kop koffie of thee erbij, dan gaan we samen aan de slag aan jouw eettafel!

WAT LEER JE

Na deze 3 weken beheers je allerlei lettertypes en weet je hoe die te combineren tot persoonlijke posters of kaarten. Bekijk hieronder wat de cursisten uit mijn eerdere groepen zeggen.

DIT IS IETS VOOR JOU, ALS JE:

 • lekker met je handen iets wilt creëren
 • op je eigen tempo wilt leren handletteren
 • persoonlijke feedback op jouw tekeningen wilt
 • houdt van niet eenzijdig, maar interactief leren
 • wilt leren hoe je een mooie compositie maakt
 • met lettertypes je omgeving wilt decoreren
 • wil geloven in ‘done is better than perfect’

WAT KOST HET?

€ 85,- voor 3 weken inspiratie en tekentips voor het leven.
De inhoud zit stampvol met alles wat ik van handlettering weet. Je kijkt de video’s lekker in eigen tempo én je krijgt persoonlijke feedback. Klaar om te starten?

LET’S DO THIS!

 • Meld je hier aan voor de cursus: als ik je betaling binnen heb, krijg je voor aanvang van de cursus automatisch een bevestiging (bestelling is betaald / verzonden) en krijg je de video’s vanaf de startdatum in je mailbox.

Ik doe mee!Hoi! Ik vertel over handlettering in magazines, op muren, ramen, tafels en kopjes en laat zien hoe ik handlettering gebruik.
Bekijk mijn Handlettering in de Hallo Jumbo of al mijn projecten met handlettering tot nu toe.
Je eerste les!
We gaan aan de slag met de basis voor heel veel van je volgende lettertypes:
het verdikken van de blokletter, met een aantal belangrijke tips om deze mooi te krijgen én uitleg bij de lastige letters.


TESTIMONIALS

Ik vond het echt een hele leuke cursus! Het enthousiasme straalde van de filmpjes af. Ik heb veel geleerd, niet alleen van de filmpjes maar ook van je feedback! Dank je wel!!
Marina
Een hele leuke en frisse cursus in 3 compacte lessen, waarin je meteen mee aan de slag kunt en resultaat laat zien.
Ingrid
Een leerzame, inspirerende cursus o.l.v. een enthousiaste ‘juf’ Karlijn, die op een positieve manier feedback geeft. Bovendien een leuke ‘wisselwerking’ met de besloten groep. Een aanrader!
Ellen
Ik vond het een hele leuke cursus, veel geleerd, fijne opbouw. Vond je filmpjes prettig om naar te kijken., had echt zin om aan de slag te gaan. Je reacties waren fijn en helpend.
Petra
Ik heb met veel plezier meegedaan met jouw cursus handlettering, Karlijn. Door de filmpjes snap ik de opbouw van de letters beter dan wanneer het beschreven staat. Ik had er ook veel aan dat je liet zien wat je doet bij foutjes. Doordat de filmpjes soms versnellen, wordt het nooit saai. Ik heb nog heel veel te oefenen. Fijn dat de lessen nog zo lang beschikbaar blijven. En Karlijn, jij straalt zo’n vrolijk enthousiasme uit, daar word ik blij van.
Iete
Hoi Karlijn, je hebt goed de grondbeginselen uitgelegd en wat ik vooral leuk vond, waren de aan elkaar geschreven letters. Opaletters houd ik er zeker in want die combineren lekker met andere grove letters en het ziet er zo handschrifterig uit. Oefening baart kunst dus daar komt het nu op aan. Dank je wel voor de lessen en je mooie voorbeelden.
Marieke
Ik had vooraf zo veel zin in deze online cursus en ben tijdens de duur ieder moment blij geweest dat ik aan begonnen ben. In duidelijke filmpjes laat je door middel van een goede opbouw zien dat het eigenlijk niet zo heel moeilijk is om zelf mooie dingen te maken. Door jouw enthousiasme en positieve feedback lukt het om elke keer weer een stapje verder te komen. Voor mij was het een ‘perfect fit’ om dit in mijn eigen tijd en planning te kunnen doen. Op die manier kon ik voor mezelf de goede momenten kiezen om dan ook even helemaal alleen met het handletteren bezig zijn.
Karlijn, enorm bedankt voor deze inspirerende cursus! (en stiekem hoop ik natuurlijk dat er over een tijdje een vervolg komt!)
Sabine
Ik kan er kort of lang over zijn, maar deze cursus Handlettering was gewoon heel erg leuk en leerzaam. Met een paar relatief simpele trucjes, kon ik al vrij snel dingen maken die er niet volslagen debiel uitzagen. Wat misschien wel het fijnste is van deze cursus is dat Karlijn je heel goed leert hoe je foutjes kunt oplossen en vooral dat alles niet perfect hoeft. Waar ik voor de cursus geneigd was om helemaal opnieuw te beginnen of het op te geven als ik even uitschoot, heb ik geleerd dat je gewoon lekker verder moet gaan en dat het resultaat vaak reuze meevalt. Heb nog veel te oefenen komende tijd, maar kan voorlopig in ieder geval vooruit met al de tips van deze cursus. Hierbij wil ik alvast laten weten dat ik er bij de online versie van de cursus draw your journal (dit is een hint, Karlijn) ook weer bij ben.
Bregje
Ik vond dit ook een fantastische ervaring. Ik heb al een aantal workshops gedaan maar deze heeft me toch al het meeste bij gebracht. Ik was wel benieuwd hoe je dit zou aanpakken maar je bent met GLANS geslaagt hoor. Een dikke pluim voor jou Karlijn. Ik heb ook wel interesse in de journal workshop als deze online is natuurlijk 🙂 Tot gauw en ook bedankt aan iedereen voor de leuke positieve comments.
Petra
Bedankt Karlijn voor de super leuke en leerzame lessen. Ik vind het echt een feestje om te handletteren en ik ben zo blij dat ik de cursus heb gevolgd. Het is heel fijn om de lessen in je eigen tempo te kunnen volgen, maar wel de resultaten van de andere cursisten te kunnen zien via deze facebook groep. Ik vind de cursus echt een aanrader. Dus vooral doorgaan Karlijn.
Liset
Allereerst wil ik je bedanken voor het delen van al jouw kennis! Ik vind dat heel mooi en lief dat je dat doet! Ik heb enorm genoten van de filmpjes en heb er heel veel van geleerd. Vooral het anders kijken naar letters en het toepassen van verschillende letter types. Ik moet nog heel veel leren, maar je hebt me enorm op weg geholpen. Op deze manier een workshop volgen is zo fijn! Lekker op je eigen tijd! Je kunt echt de rust nemen voor de filmpjes. Al die informatie zou ik nooit in een “gewone workshop” hebben kunnen krijgen! Ik blijf je volgen via Instagram, want ik ben groot fan van je werk! Succes en nogmaals heel erg bedankt! Lieve groet
Annette
ik heb ervan genoten. Ik ben helemaal geen tekenaar al vind ik het wel heerlijk om creatief te zijn, en deze superpraktische cursus was een leuke eyeopener om hiermee bezig te zijn. echt ontzettend leuk om mezelf uit te dagen weer eens iets anders te doen. ik ben een website aan het maken en het leek me leuk om daarin handgeletterde tekens te zetten. en dat ga ik zeker ook doen. Je filmpjes zijn superduidelijk en fijn om te kijken. je legt de lat lekker laag waardoor denk ik iedereen het idee heeft dat ie ’t kan. je kunt er veel van leren, alle voorbeelden zijn superduidelijk. en leuk hoe je aanmoedigt op de posts. Ik heb echt het idee iets heel nieuws geleerd te hebben. thanks!
Margreeth
Hoi Karlijn, Al heel lang wilde ik een cursus handlettering volgen, omdat ik schrijven zo leuk vind. Helaas is dat bij mij in de buurt niet mogelijk. Jij bood de mogelijkheid om dit online te doen. En yes, wat ben ik blij dat ik die mogelijkheid heb aangenomen. Je geeft heel duidelijk uitleg en je feedback geeft me inzicht. Maar vooral jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. Het is zo leuk!
Bedankt hiervoor !!
Hannie
Hi Karlijn, je filmpjes waren superleuk om te kijken en heel duidelijk. Ik was al bezig met handlettering maar toch nog weer veel geleerd. Vooral over de opbouw van bepaalde lettertypes en composities opzetten. Echt fijn dat het op je eigen tempo kan. Anders was het best veel geweest in 1 week icm met druk priveleven:). Ik hoop dat je hiermee verder gaat en misschien nog el een vervolg hierop gaat maken of een basiscursus gewoon tekenen. Dan ben ik erbij:). Bedankt en succes met alles wat je verder doet!
Henriet
Gisteren de cursus afgerond en ik kon niet meer stoppen. Super leuk om te doen, en regelmatig dacht ik: “Oh zo doe je dat, wat gaaf!’ Karlijn is een heel prettig persoon om naar te luisteren. Ik kreeg steeds het gevoel alsof ze gewoon tegenover me zat. Dus het voelde niet als een online cursus. Ik heb er enorm veel van opgestoken en ga nu proberen om het zelf in de praktijk te brengen. Ik vind het best jammer dat de cursus nu afgelopen is 😉
Ilonka
Zoals ik al een beetje verwacht had, is het combineren van een cursus en een mannetje van 7 maanden, een enorme uitdaging. Ik wil namelijk ook echt even gaan zitten en alle aandacht voor je les(sen) hebben. Je legt het erg duidelijk en concreet uit!! De beelden zijn haarscherp en de meerdere camerahoeken voegen echt iets toe!
Linda
Mijn drive en enthousiasme om creatief bezig te zijn zijn enorm aanwezig, maar steeds lukt het maar niet aan de slag te gaan met wat ik toch eigenlijk wel heel erg graag wil: weer lekker tekenen, zoals ik vroeger altijd met veel plezier deed! Wat ben ik blij dat ik heb deelgenomen aan de cursus! De uitleg is helder, laagdrempelig en enthousiasmerend. De filmpjes zitten boordevol informatie, uitgelegd in een lekker vlot tempo. Naast alles wat ik heb geleerd over letters, composities, materialen en meer, heb ik vooral heel veel plezier ervaren en heeft Karlijn me geholpen om eindelijk de drempel over te stappen, want “Done is better than perfect”! Vooral ook de bemoedigende, positieve woorden, heldere visies en feedback gaven voor mij net dat beetje extra aan deze cursus. Karlijn heeft het op de een of andere manier in haar om tips zoals “gewoon beginnen” of “niet te moeilijk denken” ook echt “tot uiting” te laten komen bij haar cursisten. Kortom, bedankt voor deze waanzinnig leuke cursus, waarin ik niet alleen veel over handletteren (de technieken) heb geleerd, maar ook nieuwe inzichten heb gekregen op mentaal vlak (gewoon een pen pakken en aan de slag gaan, “daar is niets plechtigs aan” -een wijze les van Karlijn!-). Super bedankt!
Jara

Ik doe mee!